“بریانی هندی” یکی از غذاهای معروف هندوستان است که با برنج و گوشت طبخ شده و علاوه بر هندوستان با روشی تقریباً مشابه در کشورهای عربی و جنوب شرقی آسیا نیز تهیه می شود.
مواد لازم برای بریانی هندی
مواد لازم برای مایه بریانی:
۱/۵ کیلوگرم گوشت مرغ پوست کنده شده، بدون استخوان، که به قطعات کوچک و ضخیم خرد شده باشد
سیب زمینی حبه قندی خرد شده ۴ عدد کوچک
پیاز خرد شده ۲ عدد درشت
سیر خرد شده ۲ بوته
ماست کم چرب ۲ قاشق غذاخوری
ریشه زنجبیل تازه خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه
نیم قاشق چایخوری زردچوبه
زیره ۱ قاشق چایخوری
گوجه فرنگی پوست جدا شده و خرد شده ۲ عدد متوسط
یک چوب دارچین به اندازه ۲ اینچ
هل پودر شده نیم قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن نباتی یا کره آب شده ۴ قاشق سوپخوری
برای طبخ برنج:
برنج باسماتی ۵۰۰ گرم
زعفران کمی پودر شده
روغن نباتی دو نیم قاشق سوپخوری
پیاز خرد شده ۱ عدد بزرگ
سس مرغ (منظور مایعی است که بعد از آب پز کردن مرغ به دست می آید) ۴ فنجان
هل به اندازه دو غلاف
چوب دارچین به اندازه یک اینچ
زنجبیل نیم قاشق چایخوری
نمک یک و نیم قاشق چایخوری
طرز تهیه بریانی هندی
ابتدا برنج را تمیز کنید و خوب بشویید و با کمی نمک برای ۱ تا ۲ ساعت خیس کنید.
در یک قابلمه یا تابه با دیواره های بزرگ ۲ قاشق روغن نباتی یا کره بریزید تا داغ شود سپس سیب زمینی ها را سرخ کنید.بعد آنها را در بیاورید و برای تفت دادن پیاز ، سیر و زنجبیل ۲ قاشق دیگر داخل تابه روغن بریزد تا پیاز ها نرم و طلایی شوند.در حین تفت فلفل ، زیره ، نمک ، زردچوبه و گوجه ها را هم اضافه کنید و تا ۵ دقیقه همه این مواد را با هم تفت دهید.سپس نعناع ، هل ، ماست و دارچین را هم به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید.حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا گوجه ها پخته شوند. در هنگام پختن گاهی هم به مواد سر بزنید تا آب آن کاملا خشک نشود. و اگر آب آن بخار شد کمی آب جوش داخل آن اضافه کنید تا مواد ته نگیرند و به ته ظرف نچسبند.
بعد از پخته شدن گوجه ها و غلیظ شدن مواد ، مرغ ها ی خرد شده را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط پخته شده زیر روی مرغ را بپوشاند. در ظرف را ببندید و حرارت را روی کمترین درجه قرار دهید تا مرغ در کنار بقیه مواد بپزد.بعد از ۵۰ تا ۴۰ دقیقه که مرغ پخت و کاملا گوشتش ترد شد اگر آبی داخل ظرف ماند باید با برداشتن در ظرف اجازه دهید آب اضافی بخار شود و مواد بی آب باشند.
در مرحله بعد برنج شسته شده را آبکش کنید و بگذارید تا آبش کلا از صافی رد شود.
پیاز ها را سرخ کنید تا طلایی شود.سپس پیاز سرخ شده را با برنج آبکش شده ، مقداری زعفران ، دارچین و هل مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا برنج با این مواد مخلوط شود.
سس مرغ یا همان آب مرغ را خوب داغ کنید و روی برنج بریزید. همچنین مخلوط آماده شده با مرغ را هم به همراه سیب زمینی های سرخ شده به آرامی با برنج مخلوط کنید. برنج مخلوط شده را روی حرارت کم قرار دهید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه دم بکشد.و بعد نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد بریانی هندی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد .
بریانی هندی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .