شیر حلوا مازندرانی یکی از انواع حلوا ها می باشد که بسیار ساده و خوشمزه است و می توانید به راحتی این حلوای مازندرانی خوشمزه را در خانه تهیه کنید. اما در مازندران این حلوا بشدت محبوب می باشد در بیشتر مراسمات مذهبی یا حتی عروسی و عید نوروز کاربرد دارد. در فردای روی عروسی و در پاتختی مادر عروس برای همه مهمان ها شیر حلوا را به همراه نان محلی تهیه می کردند و از آن ها پذیرایی می کردند. این حلوا حتی در عید نوروز برای پذیرایی نیز استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه شیر حلوا مازندرانی
آرد قنادى ۲ لیوان
شیر ۲ لیوان
روغن ۱ لیوان
مواد لازم برای تهیه شربت
آب ۲.۵ لیوان
شکر ۱.۵ لیوان
زعفران سابیده شده به مقدار لازم
گلاب ۲ ق غذا خوری
طرز تهیه شیر حلوا مازندرانی
مرحله اول: مخلوط کردن مواد
برای تهیه این حلوا که کمی با دیگر حلوا ها متفاوت است، باید آرد را اندازه کنید و الک کنید و به همراه شیر و روغن داخل قابلمه ای که قرار است پخت حلوا را انجام دهید بریزید. مواد را با همزن دستی خوب هم بزنید تا گلوله های آرد باز شود و اصلا نباید گلوله ای داشته باشد.
مرحله دوم: پخت حلوا
قابلمه را روی حرارت قرار دهید و روی شعله متوسط بگذارید و باید مداوم هم بزنید. در ابتدای هم زدن مواد شل می باشد و بعد از بخار شدن شیر کم کم سفت می شود و مداوم باید هم بزنید تا دوباره شل و شود و تغییر رنگ دهید. این مرحله ممکن است ۱ الی ۲ ساعت طول بکشد.
مرحله سوم: تهیه شربت
برای تهیه شربت این حلوا باید آب و شکر را روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و نیازی نیست خیلی مواد قوام پیدا کند در حدی که دانه های شکر ذوب شود کافی می باشد در انتها زعفران و گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم: تهیه حلوای شیر مازندرانی
در ادامه مواد حلوا باید کم کم به رنگ قهوه ای در بیاید. در تهیه این حلوا باید صبور باشید و مداوم مواد را هم بزنید. وقتی مجدد حلوا شل شد از روی حرارت بردارید و با شهد سرد شده را باید به صورت کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا به خورد مواد برود. در انتها می توانید کمی کنجد هم داخل حلوا بریزید و داخل دیس ریخته و با قاشق آن را تزیین کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه شیر حلوا مازندرانی نرم و لطیف
شهد باید خنک باشد سپس آن را اضافه کنید.
دقت کنید باید روی شعله کم و مداوم هم بزنید و با قاشق چوبی یا پلاستیکی اگر هم نزنید ته می گیرد و دون دون می شود و زیرا زبان احساس می شود.
به دلخواه می توانید کمی پودر هل نیز به شهد اضافه کنید.
منظور از آرد قنادی همان آرد سفید شیرینی و کیک می باشد.