براتون دستور یک دسر خنک سنتی کرمان رو آوردم که طبع خنک داره و از گرمازدگی جلوگیری میکنه.
مواد لازم:
نشاسته گندم (گل) ۱ لیوان
آب ۵ لیوان
مواد شربت:
شکر ۲ لیوان
آب ۱لیوان
گلاب (یا عرق نعناع یا نسترن یا بیدمشک) نصف لیوان
طرز تهیه:
۱لیوان نشاسته رو در ۱لیوان آب حل میکنیم.۴لیوان آب رو میزاریم جوش بیاد .در این مرحله نشاسته حل شده رو اضافه و سریع هم میزنیم تا مایع یکدست بشه.حرارت رو ملایم میکنیم و حدود ۱۵تا۲۰دقیقه مواد رو مرتب هم میزنیم تا بوی خامی نشاسته از بین بره و خوب پخته بشه، بعد حرارت رو خاموش میکنیم تا خیلی کم نشاسته سرد بشه.
در یک کاسه بزرگ یخ وآب فراوان میریزیم و یک آبکش(بهتره فلزی باشه و سوراخ هاش اندازه قطر چوب کبریت باشه) رو با ارتفاع۵۰، ۶۰ سانت از ظرف آب یخ قرار میدیم و نشاسته رو کم کم داخل آبکش ریخته و به آرامی با کمک قاشق یا لیسک مواد رو در آب یخ میریزیم. (تکه های بزرگ یخ رو جدا کنین چون اگر دونه های نشاسته روی یخ ریخته بشن شکلشون رو از دست میدن) این آب باید فوق العاده سرد باشه تا وقتی دونه های فالوده در آب میریزن سفت بشن و بهم نچسبند.دونه های نشاسته روحدود ربع ساعت تو همون آب سرد نگه میداریم و بعد میریزیم تو آبکش و آب اضافیش رو جدا میکنیم.
برای شربت آب و شکر رو روی حرارت میزاریم، شکر که حل شد گلاب یا عرق نعناع رو اضافه میکنیم ویک جوش که زد از روی حرارت برداشته و میزاریم سرد بشه.شربت سرد رو به فالوده اضافه و میزاریم یخچال حدود ۲،۳ساعت تا طعم شربتو به خودش بگیره و تمام!
نکات:
اگر عجله داشتین به فالوده یخ اضافه کنین و بعد سرو کنین.
بهتره قبل از شروع کار شربت رو آماده کنین.
نشاسته اگر به مقدار کافی پخته نشه در آب خوب شکل نمیگیره.
میتونین به فالوده تخم شربتی هم اضافه کنین.
ویدئو از saeede_paz