سالاد کلم یکی از سالادهای خوشمزه است که در رستوران ها طرفداران زیادی دارد . سالادها انواع مختلفی دارند و توضیح درباره طرز تهیه آنها پایان ناپذیر است و این به دلیل ترکیب رنگ زیبای این خوراکی های خوشمزه و مهمتر از همه سالم بودن آن هاست و البته برای خیلی از افراد استفاده از سس های مختلف نیز در این غذاها می باشد.
در واقع می‌توان با ترکیب‌کردن مواد غذایی سازگار و خوش طعم با یک سس سالاد که آن‌هم سلیقه‌ای و متنوع است یک سالاد خوشمزه تهیه کرد. یکی از انواع سالاد خوشمزه، سالاد کلم سفید و هویج است که معمولا در مراسم عروسی و در رستوران‌ها یکی از پایه‌های ثابت میز غذاست.
نوعی سالاد کلم و هویج نیز در کشورهای هلند، ایتالیا و آلمان تهیه می‌شود که تا حد بسیار زیادی شبیه سالاد کلم و هویج خودمان است اما چاشنی‌های نوع ایرانی این سالاد بیشتر و به اعتقاد بسیاری از افراد خوشمزه‌تر از نوع خارجی آن است.
در ضمن شما می توانید سالاد کلم را هم با کلم سفید تهیه کنید و هم با کلم قرمز این بستگی به سلیقه و ذائقه افراد دارد و البته می توانید از ترکیب هر دو این کلم ها استفاده کنید.
 
مواد لازم
کلم سفید:۱ عدد
هویج بزرگ:۳ عدد
کشمش (اختیاری):۲ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۶ قاشق سوپ‌خوری
ماست غلیظ: ۶ قاشق سوپ‌خوری
سرکه سیب:۲ قاشق غذاخوری
شکر : ۲ قاشق غذاخوری سر خالی
فلفل: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
مراحل
 گام ۱ابتدا کلم را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و بعد رنده کرده و یا خیلی نازک و رشته‌ای برش می زنیم.
 گام ۲هویج‌ها را نیز شسته و رنده درشت می زنیم.
 گام ۳کلم و هویج را با هم مخلوط کنید.
 گام ۴اگر از کشمش و گردو و سیب استفاده می کنید آنها را در این مرحله باید اضافه کنید.
 گام ۵برای تهیه سس سالاد ماست غلیظ، سس مایونز ،سرکه سیب، شکر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.تا به غلظت مناسبی که مد نظرتان است برسد.
 گام ۶می توانید سس تهیه شده را با مواد مخلوط کرده سپس حدود ۲ الی ۳ ساعت در پخچال نگه دارید و اجازه دهید سس به خورد مواد برود و پس از آن میل کنید.