دلچسب ترین وعده ی سال از نظر من همین وعده ی سبزی پلو با ماهی عیده که میشه کنار خانواده یا دوستان داشته باشی ⁣
دوست داشتم سبزی پلو با ماهی امسال رو هم به روش مادر با توضیحات خاصش خودش و هم به یه سبک جدید داخلِ نمک و تنور براتون درست کنم … 

خوردن سبزی‌پلو با ماهی از باور‌های قدیمیِ ایرانی‌هاست و از داستانِ پیدا شدن انگشتر پادشاهی حضرت سلیمان میاد که با بهارِ طبیعت مصادف بوده ! بر اساس این داستان مردم میگن چون حضرت سلیمان انگشترش رو تو شکم ماهی پیدا کرد، پس ما ماهی می خوریم به امید اینکه حقیقت رو بیشتر درک کنیم.⁣
همچنین ایرانیا برنج رو نمادِ برکت و حاصلخیزی، ماهی رو نماد زندگی، ثروت و فراوونی، سبزی رو نماد خرمی و پربرکت بودنِ زندگی میدونستن و معتقد بودن خوردن این غذا باعث میشه تو سالِ جدید زندگیِ پر رزق و روزی‌تری داشته باشن.⁣

* توضیحات: برای سرخ کردن طبق دستور مادر از ماهی شیر استفاده کردم و برای پخت داخل خمیرِ نمک، از ماهیِ شوریده …⁣
چون تنور من داخلش هیزم هم داره خمیر نمک از دودِ سوختنِ چوب، قدری تیره میشه اما داخل فرهای خونگی، خمیرش در آخر کار هم سفیده و رنگ نمیگیره.⁣
داخل تنور، فرِ خونگی و حتی باربیکیو درب‌دار هم میشه درستش کرد، بسته به سلیقه‌ی خودت از ۲۵ دقیقه تا ۶۰ دقیقه میتونه در معرض حرارت ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد بمونه.⁣

تو ۲۵، دقیقه‌ ماهی پخته و آب‌دار درمیاد.⁣
تو ۶۰ دقیقه، ماهی برشته و خشک‌تر با عطری از هیزم.⁣
⁣در این روش ماهی اصلن شور نمیشه و فقط بخار نمک به داخل گوشتِ ماهی نفوذ میکنه تا مزه‌ی متعادل و دلچسبی از نمک بگیره ! هیچ بوی زهم و طعم بدی داخل ماهی نمیمونه.⁣
حتماً امتحانش کن تا بتونی بهتر متوجه این تجربه‌ی لذیذ بشی 

منبع: از صفحه لقمه