شربت جلاب یا شربت گلاب یک نوشیدنی سنتی پرخاصیت است، جلاب عربی شده گلاب است. در قدیم جلاب یا همان شربت زعفران و گلاب، هم به عنوان دارو و هم به عنوان یک نوشیدنی نشاط‌آور در مهمانی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. جلاب شربتی محبوب در خاورمیانه به خصوص در کشورهای اردن، سوریه، فلسطین و لبنان  و مورد استقبال مردم است. این نوشیدنی معمولاً در ماه رمضان برای رفع عطش زیاد نوشیده می‌شود.

مواد لازم
  نبات سفید: یک کیلو
 زعفران: نیم مثقال
 گلاب:  ۳ کیلو
 ۱-گلاب و نبات را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید.
۲-هنگام جوشیدن کف روی شربت را با قاشق بگیرید تا شربت شفاف شود.
۳-مخلوط گلاب و نبات  باید به قدری بجوشد که میزان آن نصف شود.
۴-زعفران ساییده شده را با مقداری گلاب حل و به شربت نبات و گلاب اضافه کنید.
۵-سپس شربت آماده شده‌ جلاب را با آب سرد مخلوط یا با عرقیجات مورد علاقه یا تخم ریحان نوش جان کنید.