ای کسایی که روغن جامد،فر و قالب ندارین،بیایین که براتون یه پست آوردم که دیگه بهانه شیرینی نپختن نداشته باشین
این شیرینی یه کوچولو حالت خشکی داره و نمیشه ازش انتظار بافت شیرینی با روغن جامد رو داشت،اما طعم و عطرش عالیه. مخصوصا اگه با آردبرنج مرغوب و خوش عطر درست بشه
مواد لازم :
آرد برنج دو لیوان سر پر یا ۳۲۰گرم
پودر قند نصف لیوان یا۱۰۰گرم
تخممرغ متوسط ۲عدد
روغن مایع یک چهارم لیوان یا۵۰گرم
بیکینگ پودر یک ونیم ق چ
وانیل یا پودر هل نصف ق چ
زعفران غلیظ نصف ق چ(دلخواهه)
طرزتهیه :
تخممرغ، پودر قند و وانیل(یا هل) رو با همزن خوب میزنیم.روغن و زعفران رو اضافه و کمی میزنیم.
آرد برنج و بیکینگ پودر رو با هم الک و کم کم به مواد اضافه میکنیم. اول با لیسک و بعد با انگشتان دست مخلوط و خمیر رو جمع میکنیم. (ممکنه تمام آرد برنج استفاده نشه)خمیر رو در نایلون دو ساعت در دمای محیط استراحت میدیم.بعد از خمیر اندازه یه گلوله برداشته و کاملا فشرده و گرد میکنیم وبا ته یه ماسوره یا نوک قاشق نقش میزنیم.
شیرینیا رو داخل تابه یا سینی فر که کاغذ روغنی انداخته و خوب چرب کردیم میچینیم و با تخم خرفه تزیین میکنیم.تابه رو همراه دم کنی روی شعله پخش کن که از ۱۵دقیقه قبل با حرارت کم گرم شده میزاریم، بعد ۱۵تا۲۰دقیقه شیرینی رو تست میکنیم،
در فر هم با درجه ۱۶۰به مدت ۱۲تا۱۵دقیقه تا زمانی که زیر شیرینی کمی طلایی بشه،پختش کافیه.
این شیرینی کمی حالت خشک داره، بعد از خنک شدن در ظرف دربسته نگهداری کنین.
میتونین خمیر رو میان دو تا پلاستیک پهن و کاتر بزنین.
حواستون به زمان پخت باشه تا زیاد شیرینیتون خشک نشه.
این مقدار مواد حدود ۴۰ شیرینی به من داد
با تشکر از بانو barane78
ویدئو از Saeede_paz