مواد اصلی

گوشت (چرخ کرده بدون چربی) ۵۰۰ گرم
برنج ۳/۴ لیوان

سبزی (شامل ترخان، مرزه، تره، جعفری، گشنیز، شوید و ریحان) ۱۲۵ گرم
زرشک ۱/۳ لیوان
پیاز ۲ عدد
زیره (پودر) ۱/۲ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
مواد سس:
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
آبغوره ۵ قاشق سوپ خوری
آب ۳ لیوان
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
زعفران و کره به مقدار لازم

طرز تهیه
ابتدا برنج را با یک و نیم لیوان آب و کمی نمک و روغن مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه در مایکروویو با قدرت ۹۰۰وات یا ۱۰۰درصد نیم‌پز می‌کنیم. در این مدت یکی، دوبار هم می‌زنیم.

پیاز را ریز کرده و سرخ میکنیم و از روی حرارت برداشته و با گوشت، ادویه، سبزی، برنج، زرشک، نمک و فلفل را با هم مخلوط می‌کنیم و کاملاً ورز می‌دهیم.

سپس از مواد مخلوط شده برمی‌داریم و به صورت کوفته‌های متوسط در می‌آوریم (قطر کوفته نباید زیاد باشد، چون داخل آن در مایکروویو نمی‌پزد).

طرز تهیه‌ی سس:

پیاز داغ، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را در ظرف مناسب مایکروویو ریخته و با هم مخلوط می‌کنیم و به مدت یک دقیقه با قدرت ۱۰۰درصد یا ۹۰۰وات قرار می‌دهیم.

بعد نمک و فلفلِ می‌ریزیم. به مقدار کافی در آن آب می‌ریزیم تا روی کوفته‌ها را بگیرد و در مایکروویو با قدرت ۱۰۰درصد یا ۹۰۰وات به مدت ۳ دقیقه جوش می‌آوریم.

پخت کوفته:
کوفته‌ها را به سس اضافه می‌کنیم و بدون درب به مدت ۱۵دقیقه با قدرت ۱۰۰درصد یا ۹۰۰وات می‌پزیم. بعد آبغوره را به آن می‌افزاییم و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه با قدرت ۱۰۰درصد یا ۹۰۰وات، پخت را ادامه می‌دهیم. کره را ذوب کرده و به همراه زعفران مخلوط کرده و هنگام کشیدن غذا یک قاشق چای‌خوری از آن را روی هر کوفته می‌ریزیم و در کنار نان سنگک سرو می‌کنیم.

پخت روی گاز:
برای تهیه این کوفته روی گاز تمام مراحل را روی حرارت مستقیم گاز انجام دهید و تمام مراحل را با شعله زیاد، متوسط یا ملایم (با توجه به قدرت بیان شده) انجام دهید. توجه داشته باشید که زمان مصرفی برای پخت با دستگاه بسیار کمتر از زمان پخت روی گاز است. همچنین شما میتوانید این کوفته را داخل فر هم بپزید.

سایر نکات
۱) گوشتی را که برای تهیه‌ی کوفته انتخاب می‌کنید باید گوشت گوسفند یا گوساله، یا مخلوطی از هردو باشد و ترجیحاً بی‌چربی یا کم‌چربی باشد.

۲) به جای آب در تهیه‌ی سس می‌توان از آب گوشت یا قلم استفاده کرد.

۳) برای تهیه کوفته، برنج و لپه باید نیم‌پز شده و بعد آبکش شود.

۴) به جای آبغوره می‌توان از سه چهارم لیوان غوره یا سماق ترش (خوشه‌ای) پاک‌کرده استفاده کرد.