تصویر زندگی/ کوفته شامی کرمانشاهی یکی از غذاهای خوشمزه اصیل و سنتی است که هر کسی را که یکبار آن را امتحان کند وادار به تهیه دوباره آن می سازد. درست است غذاهای سنتی کمی زمان بر هستند ولی خاصیت و ارزش غذایی آنها خیلی زیاد است. کافیست یکبار امتحان کنید تا به صحت حرفهای من پی ببرید.
مواد اولیه : گوشت چرخ کرده بدون چربی ۴۰۰ گرم لپه ۳ پیمانه تخم مرغ ۱ عدد آویشن خشک شده ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری گردوی خرد شده و کشمش به قدر کافی نمک و زرد چوبه و فلفل و روغن (برای سرخ کردن) به میزان لازم آرد نخودچی به میزان لازم سبزی های معطر ( گشنیز – جعفری – ترخون )۳ قاشق غذا خوری برگه زردالو یک پیمانه کوچک آرد۲ قاشق غذا خوری زعفران به میزان لازم آب۳ لیوان آبلیمو نصف استکان شکر۴ قاشق غذا خوری

طرز تهیه :
جهت تهیه کوفته شامی ابتدا لپه را با کمی نمک پخته و سپس با گوشت و آویشن دو بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود سپس به آن تخم مرغ ،نمک ، زرد چوبه و آرد نخود چی ( به اندازه ای که چسبندگی لازم را پیدا کند ) اضافه کنید سپس از مایه گلوله هایی برداشته و با گردو و کشمش مغز گذاری کرده و در تخم مرغ یا آرد نخود چی بغلتانید و در روغن سرخ کنید. آرد را با کمی روغن سرخ کرده و به آن آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم گذاشته تا آب کوفته نرم و لطیف شود بعد به آن سبزی خرد شده و برگه زردالو ، آبلیمو ، زعفران ، پیاز داغ و کوفته های سرخ شده را اضافه کنید . به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم پخته تا سس آن قوام لازم را به دست آورد و کوفته دم بیفتد سپس در دیس کشیده وتزیین نمایید. البته بیشتر کرمانشاهی ها برای آب کوفته (سس) از رب انار و برنج و شکر و پیاز داغ استفاده میکنند. روشهای مختلفی برای تهیه سس کوفته شامی هست و با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان یکی از این روشها را انتخاب کنید