شما میتوانید برای تنوع غذایی و آشنایی با فرهنگ غذای شهرهای مختلف ایران این قیمه خوشمزه و مجلسی را به روش اصلی آن تهیه کنید.
قیمه لاهیجانی یکی از خورشتهای بسیار خوشمزه ایرانی است که بیشتر در شهر لاهیجان تهیه میشود و طعم و مزه فوقالعادهای دارد. شما میتوانید به راحتی این قیمه خوشمزه را در خانه تهیه کنید. قیمه لاهیجانی با گوشت چرخکرده و لپه تهیه میشود و خیلی سریع میتوانید آن را آماده نمایید.
مواد لازم برای تهیه قیمه لاهیجانی
گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
لپه ۲ پیمانه
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیبزمینی ۲ عدد
زعفران به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه قیمه لاهیجانی
مرحله اول
ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم پف کند و همچنین بوی بد آن از بین برود. گوشت چرخکرده را از فریزر خارج کنید. بهتر است در کنار این خورشت خوشمزه برنج کته یا آبکش تهیه کنید. برنج را نیز به اندازه ۳ پیمانه با کمی نمک خیس کنید. زعفران را به همراه کمی قند بسابید و دم کنید تا خوشرنگ شود.
مرحله دوم
یک پیاز بزرگ را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر به همراه زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. سپس گوشت چرخکرده را به همراه ادویهها و نمک خوب سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم
لپه را آبکش کنید. رب را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و خوشرنگ شود. میتوانید بهجای رب از پوره گوجهفرنگی نیز استفاده کنید. حالا لپه را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا در حین پخت له نشود. در انتها کمی زعفران به آن اضافه نمایید.
مرحله چهارم
روی مواد آب جوش بریزید و بگذارید تا خورشت خوب بپزد و کاملا نرم شود و روغن بیندازد. سیبزمینی را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و داخل کاسه آب سرد قرار دهید و بگذارید تا کمی نشاسته آن خارج شود. سپس آن را آبکشی و سرخ کنید و در انتها روی قیمه قرار دهید و به همراه برنج تهیهشده سرو کنید. برای دیدن دستورهای غذاهای ایرانی بیشتر، طرز تهیه آش ترش ارومیه را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه قیمه لاهیجانی
میتوانید در انتها دوباره کمی زعفران و گلاب برای خوشعطر شدن استفاده نمایید.
از چوب دارچین هم میتوانید استفاده و در انتها آن را از خورشت خارج کنید.
لپه را یک بار جداگانه بجوشانید و بعد به مواد اضافه کنید.