یتیمک یک غذای بوشهری است که شاید به نوعی معادل یتیمچه معروفی باشد که در تمام نقاط کشور پخته می شود. این غذا گوشت ندارد و سرخ کرده نیست و به همین دلیل می توان آن را در دسته غذاهای سالم و رژیمی جا داد. ضمن این که “یتیمک” به دلیل داشتن لوبیا، پروتئین خوبی دارد و استفاده از بادمجان در ترکیبش، آن را لذیذ و خوش طعم کرده است.
مواد لازم برای یتیمک
بادمجان:۴عدد
پیاز:یک عدد
لوبیا چشم بلبلی:یک پیمانه
آب تمبر هندی:نصف لیوان
نمک، فلفل و زردچوبه:به میزان لازم
آب:یک لیوان
روغن:به میزان لازم
طرز تهیه یتیمک
لوبیا چشم بلبلی را خیس دهید و بعد بپزید.در حال پختن دو بار آب آن را عوض کنید تا میزان نفخ آن کاهش یابد.
بادمجان ها را پوست بگیرید و یکی دو ساعت در آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود و هنگام سرخ شدن روغن کمتری مصرف کند.
تابه ای را روی حرارت قرر دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا سبک شوند. بادمجان ها را از آب و نمک خارج کنید و زیر آب سرد بشویید تا نمک آضافه آن گرفته شود.
بعد به صورت نگینی خرد کنید و به پیاز در حال تفت اضافه کنید.کمی نمک ، فلفل و زرد چوبه هم به آنها بزنید.کمی که بادمجان ها تفت خوردند.
مقداری آب به آنها اضافه کنید. و ۳۰ دقیقه ای روی حرارت قرار دهید تا بادمجان ها نرم شوند. نصفی از یک بسته تمر هندی را داخل نصف لیوان آب خیس کنید و بعد از نیم ساعت آن را صاف کنید .
سپس آب تمر هندی را به همراه لوبیا چشم بلبلی روی بادمجان ها ریخته و هم بزنید. و در آخر نمک غذا را بچشید .
این غذا باید تند باشد و اگر ذائقه تان غذای تند رامی پسندد به ان فلفل بیشتری اضافه کنید.بعد از اینکه آب غذا کشیده شد آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با سبزیجات تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد یتیمک
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد .
یتیمک را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .