خورش قلیه ترش یا قلیه لری، یکی از غذاهای اصیل ایرانی و متعلق به استان لرستان است که با گوشت قرمز، پیاز، آب انار یا عصاره تمر هندی، رب انار یا رب گوجه فرنگی، سیب‌زمینی و ادویه‌جات درست می‌شود؛ البته می‌توان آن را با گوشت مرغ نیز درست کرد.

با شنیدن نام این خورش، ممکن است فکر کنید که این غذا ربطی به قلیه ماهی یا قلیه میگوی مشهور جنوب کشور داشته باشد؛ اما باید بدانید که خورش قلیه ترش، یک خورش کاملا متفاوت از غذاهای جنوبی است.

موادی که نیاز داریم
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد
زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری، کمی پودر دارچین و نمک
سیب زمینی عدد
رب گوجه ۱ ق چ
رب انار ۲ ق غ
تمر هندی ۱۰۰ گرم

– نمک رو از همون اول اضافه کنید، نه تنها گوشتتون دیر نمیپزه، بلکه پروتئنای گوشت شکسته میشه و گوشت پنبه ای تحویل میگیرین
– هرچی سیب زمینی پخته بیشتر باشه غذاتون غلیظ تر میشه و ترشی غذا کمتر میشه، پس به اندازه دلخواهتون اضافه کنید
.
-سیب زمینی سرخ کرده هم دلخواه هست

sahartaryan