ماهی با سس مخصوص یکی از انواع غذاهای خاص و خوشمزه شمالی است که با دستورهای متنوعی درست می شود
مواد لازم برای ۴ نفر
ماهی ۲ عدد متوسط
سرکه سفید ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
سیر ۳ حبه
آب لیمو ترش ۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
پودر سیر و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه ماهی با سس مخصوص
مرحله اول
برای تهیه ماهی خوشمزه با سس مخصوص در ابتدای کار شکم ماهی را باز کرده و تمیز می کنیم، سپس سرکه را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، پودر سیر را داخل یک کاسه کوچک با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله دوم
در این مرحله ترکیب سرکه و ادویه ها را با یک برس تمیز روی گوشت ماهی می مالیم و آنرا به مدت ۱۵ دقیقه کنار می گذاریم تا طعم دار شود. در همین حین فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانیتگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود.
مرحله سوم
حالا سینی فر را با کمی روغن چرب کرده و ماهی را از سمت پوستش درون سینی قرار می دهیم. در ادامه سینی را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم ماهی به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت به طور کامل مغز پخت شود.
مرحله چهارم
در همین حین سس روی ماهی را آماده می کنیم، برای این منظور رب گوجه فرنگی را به همراه رب انار، آب لیمو ترش، روغن کنجد و مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه داخل یک کاسه کوچک می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله سیرها را پوست گرفته و با رنده ریز رنده می کنیم، سپس به مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. پس از اینکه ماهی به طور کامل پخت، آنرا از فر خارج می کنیم و سس را روی آن می مالیم.
مرحله ششم
حالا مجددا سینی را درون فر قرار می دهیم و این بار گریل را روشن می کنیم تا سس روی ماهی بپزد. پس از گذشت ۱۰ دقیقه سینی را از فر خارج کرده و ماهی را درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.