شما هم موقع انتخاب قهوه گیج میشوید و نمیدانید دقیقا هر کدام از اسامی نوشته شده در منوی نوشیدنیها چه جور قهوهای است؟ این راهنمای ساده، این اسامی و طرز تهیه هر کدام را به طور خلاصه به شما خواهد گفت تا دیگر در کافه سردرگم نباشید و بهترین انتخاب را انجام دهید.
در این مطلب محبوبترین و پرطرفدارترین نوشیدنیهای گرمی که در کافههای ایران صرف میشود را معرفی کردهایم.
اسپرسو
ابتداییترین نوع قهوه و یکی از محبوبترین نوشیدنی های کافی شاپ، اسپرسو است که از طریق عبور دادن آب جوش با فشار از میان پودر قهوه تهیه میشود. اسپرسو تقریبا پایه هر نوع قهوه دیگر محسوب میشود و تقریبا تمام انواع قهوه که با آنها آشنا میشوید شامل اسپرسو میشوند. تفاوت اصلی این انواع با اسپرسو در داشتن شیر و نحوه تهیه شیر است.
امریکانو
امریکانو به زبان ساده قهوه سیاه است. این نوع قهوه با ترکیب یک شات اسپرسو و آب جوش تهیه میشود و میتوان آن را با شیر گرم یا سرد سرو کرد. درواقع، امریکانو یکی از سادهترین راههای نوشیدن قهوه است.
کاپوچینو
اگر از شیر کفدار لذت زیادی میبرید، کاپوچینو یک نوشیدنی خوشطعم برای شماست. کاپوچینو با اضافه کردن شیر بخارپز داغ به یک شات اسپرسو درست میشود. وقتی شیر بخار میشود، غلیظتر، نرمتر و مخملیتر میشود. همچنین، یک فوم بر روی قهوه ایجاد میشود. در کاپوچینو، شیر روی شات اسپرسو ریخته میشود و سپس، فوم بر روی آن اضافه میشود.
لاته
در میان نوشیدنی های کافی شاپ، لاته شباهت زیادی به کاپوچینو دارد اما فوم آن بهطور قابلتوجهی کمتر است. در این نوع قهوه، اسیدیته و تلخی قهوه با مقدار شیر موجود در نوشیدنی کاهش پیدا میکند. علاوه بر این، اگر از نوشیدنیهای شیرینتر لذت میبرید، باریستا میتواند به آن شربت طعمدهنده اضافه کند.
فلت وایت (Flat White)
در سالهای اخیر، قهوه فلت وایت در منو نوشیدنی های کافی شاپ بهکرات مشاهده میشود. فلت وایت یک نوشیدنی ساده اما قوی است که شامل دو شات اسپرسو میشود. این نوشیدنی همچنین با ریختن سریع شیر بخارپز بهصورت مستقیم در فنجان درست میشود. این باعث میشود کف و شیر با هم ترکیب شوند و قهوه بسیار نرم و مخملی شود.
ماکیاتو
قهوه ماکیاتو، قهوهای است که در آن کمی شیر به اسپرسو اضافه میشود اما هنوز طعمی بسیار قوی دارد. ماکیاتو درواقع یک قهوه اسپرسو است که کمی شیر به آن اضافه شده است. این کار درواقع باعث میشود قهوه کمی خامهایتر شود اما همچنان یک قهوه قوی است.
موکا
موکا نوشیدنی بسیار محبوبی در میان نوشیدنی های کافی شاپ است که علت محبوبیت آن بیشتر وجود شکلات در آن است. درواقع، موکا نسخهای شکلاتی از لاته است. بااینحال، موکا را میتوان به روشهای مختلفی درست کرد که یکی از روشهای درست کردن آن، اضافه کردن پودر شکلات داغ به شیر بخارپز شده است. روش دیگر این است که شکلات داغ با لاته ترکیب شود. میتوان آن را با اضافه کردن شکلات ذوبشده یا سس شکلات تهیه کرد.
کافه او له
این یک نوشیدنی فرانسوی است که از قهوه صاف شده قوی و شیر حرارت داده شده (نه شیر جوشیده یا کف دار) درست میشود. نسبت قهوه و شیر یک به یک است. اگر در استارباکس دنبال این نوع قهوه میگردید باید میستو بخواهید. میستو کلمه ایتالیایی برای این نوع قهوه است.
کولد برو
کولد برو به روش دم کردن آیسد کافی گفته میشود که شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب به مدت ۸ ساعت میشود تا طعم کامل آن دربیاید. با این روش عصارهای بدست میآید که میتوان به میزان دلخواه به آن آب اضافه کرد. این روش آزاد در سالهای اخیر در کافی شاپها مرسوم شده است و درست کردن این نوع قهوه در منزل نیز راحت است. بسیاری از کافی شاپها عصارهها را داخل بطری میفروشند و بدین ترتیب میتوان در منزل به میزان دلخواه آن را رقیق کرد.