پختن انان شامی خوش طعم و بو در روز‌های ماه مبارک رمضان از رسوم قدیمی اهالی مهربان و خوش دستپخت مازندران است. 
نان شامی معروف مازندرانی‌ها میان وعده‌ای نیست که هر کسی بتواند راحت از آن بگذرد. پختن این نوع نان خوش طعم و بو در روز‌های ماه مبارک رمضان از رسوم قدیمی اهالی مهربان و خوش دستپخت این خطه از کشورمان است.

مادربزرگ‌های مازندرانی بدون فر و همزن‌های برقی امروزی کاری می‌کرده‌اند کارستان. در ادامه روش پخت این نان سنتی به روش مادربزرگ‌ها را برای‌تان آورده‌ایم.

مواد لازم
تخم مرغ دو عدد

شکر نصف پیمانه

آرد یک پیمانه

بکینگ پودر یک قاشق چایخوری

وانیل یک قاشق مربا خوری

ماست دو سوم پیمانه

پودر گردو یک قاشق غذاخوری

پورد هل و دارچین به مقدار لازم

گلاب یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه
دو عدد تخم مرغ، نصف پیمانه شکر و ماست و وانیل را با هم مخلوط کنید. این مواد را به قدری هم بزنید تا یکدست شود. پودر گردو، هل، دارچین و گلاب را در ظرفی دیگر مخلوط کنید و آرام آرام در حال هم زدن به مواد اصلی اضافه کنید. مواد اصلی نه باید سفت باشد نه شل و رقیق.

در این مرحله یک پیمانه آرد و بکینگ پودر را به مواد اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا بافت آن یک دست شود. داخل تابه روغن بریزید و با کمک یک قاشق سوپ خوری مقداری از مواد را داخل تابه بریزید و این کار را مانند سرخ کردن شامی ادامه دهید. بعد از طلایی رنگ شدن نان شامی را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

نکته آخر
بهتر است این نان شامی‌ها را به صورت نیمه گرم شده سرو کنید. برای تزیین آن از پودر پسته و سس کاکائو و پودر گردو استفاده کنید. نوش جان.