نان لبو یکی از انواع نان های خوشمزه و خوشرنگ است که به دلیل رنگ بافتش برای شب یلدا مناسب می باشد.
مواد لازم نان لبو
آرد۵۰۰ گرم
لبو۱ پیمانه
آب لبو۱۲۰ میلی لیتر
خمیر مایه۱۰ گرم
روغن مایع¼ پیمانه
تخم مرغ۱ عدد
پودر دارچین۱ قاشق چایخوری
خامه قنادی یا خامه صبحانه۲ قاشق غذاخوری
شکر سفید یا قهوه ای۵۰ گرم
نمک۱ قاشق چایخوری
مواد لازم مواد میانی نان
کدو حلوایی۱ لیوان
لبو۱ عدد
پودر گردوبه مقدار کافی
پودر کنجدبه مقدار کافی
پودر دارچین به مقدار کافی
شکر به مقدار کافی
طرز تهیه نان لبو
مرحله اول
برای تهیه نان لبو خوشمزه در ابتدای کار مواد میانی نان را آماده می کنیم، برای این منظور پوره کدو حلوایی را درست می کنیم ابتدا پوست کدو را جدا کرده و به صورت مکعبی ریز خرد می کنیم، سپس درون یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
حالا ۱ قاشق غذاخوری آب به قابلمه اضافه کرده، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کدو کاملا پخته شود. زمانی که کدو کاملا پخته و نرم شد، آنرا با چنگال له کرده و اجازه می دهیم آب اضافی اش تبخیر شود.
مرحله سوم
حالا لبو را می شوییم و پوستش را جدا کرده و با دندانه های ریز رنده رنده می کنیم. در ادامه لبو رنده شده را از صافی رد می کنیم تا آب اضافی اش خارج شود، سپس به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
در ادامه پودر گردو را به همراه شکر، پودر کنجد و پودر دارچین به قابلمه اضافه کرده، سپس هم می زنیم تا مواد ترکیب شوند. زمانی که آب اضافی مواد میانی کاملا تبخیر شد، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
حالا خمیر مایه را به همراه نصف آب لبو و ۱ قاشق چایخوری شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس مخلوط کرده و روی کاسه را با درپوش می پوشانیم. در ادامه اجازه می دهیم خمیر مایه به مدت ۵ دقیقه استراحت کند.
مرحله ششم
در این مرحله تخم مرغ را به همراه خامه صبحانه، روغن مایع، پودر دارچین و مابقی شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند. حالا پوست لبو را جدا کرده و به صورت ریز رنده می کنیم.
مرحله هفتم
حالا لبو رنده شده را به همراه مابقی آب لبو به کاسه اضافه کرده، سپس مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند. زمانی که خمیر مایه به عمل آمد، آنرا به کاسه اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن هم می زنیم.
مرحله هشتم
در ادامه آرد را درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک می کنیم، سپس به همراه نمک به کاسه اضافه کرده و با قاشق چوبی هم می زنیم تا آرد جمع شود. حالا با دست ورز می دهیم تا خمیری نرم و لطیف درون کاسه جمع شود.
مرحله نهم
در این مرحله روی خمیر یک کیسه فریزر چرب شده قرار داده، سپس روی کاسه را با یک پارچه ضخیم می پوشانیم. در ادامه اجازه می دهیم خمیر به مدت ۱ ساعت در یک جای گرم استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.
منبع: چی شی