مواد لازم:
آرد گندم: ۱ کیلوگرم
جزغاله، سیاه دانه، کنجد، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
مایه خمیر: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:
برای درست کردن خمیر، مایه خمیر و با دو لیوان آب ولرم، روغن مایع، مقداری زردچوبه و سیاهدانه، کنجد، نمک و مقداری آرد مخلوط می کنیم و بقیه آرد و یک لیوان آب ولرم و اضافه می کنیم و آنقدر ورز می دهیم تا خمیر یکدست شود.
کف ظرف و روی خمیر را با مقداری روغن چرب می کنیم و روی خمیر پوشیده و در جای گرم قرار می دهیم تا عمل بیاد، بعد یک ساعت پف خمیر می گیریم و ورز میدیم برای دو ساعت دیگه کنار می گذاریم.
پیاز و نگینی ریز می کنیم و داخل روغن تفت می دهیم، بعد از کمی سبک و طلایی شدن پیاز به ترتیب جزغاله، زردچوبه، کنجد و سیاهدانه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
پف خمیر ور آمده را می گیریم و به دو قسمت تقسیم می کنیم.
کف قابلمه را چرب می کنیم و آغشته به زردچوبه، کنجد و سیاهدانه می کنیم، نصف خمیر را داخل قابلمه قرار داده و با کف دست پهن می کنیم، تمام مخلوط جزغاله را روی خمیر می ریزیم، مابقی خمیر را طبق فیلم روی مواد قرار داده و خمیر را صاف می کنیم در انتها سیاهدانه و کنجد را روی خمیر می ریزیم.
شعله گاز را کم کرده و شعله پخش کن قرار می دهیم، درب قابلمه را دم کنی می گذاریم و نان را حدود یک ساعت می پزیم.

نکات:
این نان را داخل فر و تنور هم می توانید بپزید.
مقدار آب ولرم با توجه به نوع آرد گندم کم و زیاد می شود.
این نان را می توانید بصورت شیرین و بدون مغز هم درست کنید.
مقدار مواد استفاده شده در این نان:
زردچوبه، کنجد و سیاهدانه؛ هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
نمک؛ حدود ۱ قاشق مرباخوری
جزغاله؛ ۳۵۰ گرم
آب‌ ولرم؛ حدود ۳ لیوان فرانسوی
برای دیدن مواد لازم به صورت فیلم، به هایلایت کماج قلیف مراجعه کنید.

ویدئو از zahra.afrazeh