با این روشی که یاد میگیری تو سریعترین زمان میتونی یه آش دوغ خیلی خوشمزه هر موقع دلت خواست درست کنی.
نخود کنسروی یه گزینه خوب برای مواقعی هست که فرصت خیس کردن و پختن نخود رو نداریم.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
دوغ ۲ لیتر
گوشت چرخکرده ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
برنج ۱ پیمانه
آرد برنج ۱،۵ ق غ
سبزی ( تره،گشنیز،جعفری) ۵۰۰ گرم
پیاز کوچک ۱ عدد
نمک نصف ق چ
فلفل سیاه نوک ق چ
زردچوبه نصف ق چ
فلفل قرمز نوک ق چ
سیر ۶ حبه بزرگ
نعنا داغ ۲ ق غ
طرز تهیه و نکات:
ابتدا برنج رو آب زیاد و حرارت کم دم میکنیم تا کامل کامل پخته بشه و اندازش حداقل دو برابر بشه.
داخل آب برنج نمک کم،روغن و یه عصاره گوشت اضافه میکنیم.
نخود رو حداقل از ۱۲ ساعت قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید و حداقل ۱ ساعت بپزه.
برای راحتی کار میتونید از کنسرو نخود آبگوشتی استفاده کنید.
برنجهارو داخل یه قابلمه بزرگتر میریزیم و نخود رو بهش اضافه میکنیم.
سبزیهارو خرد میکنیم و به آش اضافه میکنیم.
گوشت چرخکرده رو با پیاز و ادویه ها مخلوط میکنیم و قلقلی میکنیم و سرخ میکنیم.
بعد از اینکه سبزی داخل آش نرم شد بهش گوشت رو اضافه میکنیم.
آرد برنج رو با ۱،۵ لیوان آب مخلوط میکنیم و به آرومی به آش اضافه میکنیم.
حتما آرد برنج بریزید که آش رو یه قوام خوبی میده
بعد از اینکه کمی آش غلیظ شد حرارت رو کم میکنیم و دوغ رو به آرومی اضافه میکنیم و هم میزنیم تا دوغ نبره.
بنا به سلیقتون غلیظ یا رقیق بودن آش به خودتون بستگی داره بعد از حدود ۴۰ دقیقه آش ما آمادست
هر چی سیر آش دوغ بیشتر باشه خوشمره تر میشه.
دوغ حتما ترش باشه با دوغ شیرین اصلا خوشمزه نمیشه.
ریختن نعنا داغ کاملا اختیاری هست.
ویدئو از alborzpazz