قلیه ترش یکی از خورشت های بی نظیر ایرانی می باشد که برای شهر لرستان می باشد. شما می توانید این خورش خوشمزه محلی را به راحتی در خانه با گوشت خورشتی تهیه کنید. شاید با شنیدن اسم قلیه ذهن جنوب کشور برود ولی این قلیه مختص لرستان و لری ها عزیز می باشد. چه خوب است ما در غذا های خود تنوع ایجاد کنیم و غذا های سنتی که برای کشور خودمان می باشد را بیشتر تهیه کنیم و نگذاریم رو به فراموشی برود. اما این قلیه ترش است زیرا قرار است از تمرهندی استفاده شود. شما می توانید در کنار قلیه ترش سیب زمینی سرخ کرده تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه قلیه ترش لری
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ ق چای خوری
رب انار ۲ ق غذا خوری
تمرهندی ۱۰۰ گرم
زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری، دارچین، نمک به مقدار لازم
طرز تهیه قلیه ترش لرستان خوشمزه و سنتی
مرحله اول: تفت دادن پیاز
پیاز را در ابتدا پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ظرف دیگر برنج را نیز بشورید با کمی نمک خیس کنید. سپس همه ادویه های گفته شده را به همراه پیاز تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
گوشت را اضافه کنید و به همراه پیاز و ادویه ها تفت دهید، شما می توانید از ابتدا نمک را اضافه کنید نه تنها باعث دیر پز شدن نمی شود بلکه پروتئین گوشت شکسته می شوند و گوشت پنبه ای خواهید داشت، رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله سوم: پخت گوشت
بعد از تفت دادن مواد نوبت اضافه کردن آب جوش می باشد. درب قابلمه را بسته و برای ۲ ساعت بگذارید تا گوشت پخته شود. تمرهندی را با کمی آب ولرم خیس کنید و بعد از حل شدن از صافی رد کنید و بگذارید و هم بزنید تا تمرهندی عصاره گیری شود و فقط مغز داخل صافی بماند.
مرحله چهارم: تهیه خورشت قلیه ترش
بعد از پخت گوشت رب انار و تمرهندی را به همراه یک سیب زمینی پوست گرفته و مکعبی شده به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش غلیظ و جا افتاده شود. سپس در همین حین دو عدد سیب زمینی را به دلخواه سرخ کنید و در انتها به همراه خورشت و سیب زمینی سرخ شده و برنج که کته میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه قلیه ترش به روش اصلی
هرچقدر سیب زمینی پخته تر باشد این خورشت غلیظ تر می شود.
ترشی این غذا به دلخواه خودتان می باشد و می توانید کم و زیاد کنید.
آب خورشت باید حالت سس داشته باشد و غلیظ شود.
بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.