ماهی تن زیر مجموعه ای از خانواده بزرگ ماهیان اقیانوسی به نام Scombridae هستند و در زیر شاخه Thunnus دسته بندی می شوند. خانواده ماهیان تن دارای انواع مختلفی با درجه کیفیت متفاوت می باشند. این گروه شامل: ماهی هوور، هوور مسقطی، زرده ،گیدر که در اقیانوس آرام ، هند و همچنین در سراسر آب‌های خلیج فارس و دریای عمان یافت می شوند. از بین این ماهی ها هوور و گیدر درجه یک محسوب می شوند.
اکثر ماهیان دریایی دارای گوشتی به رنگ سفید می باشند ، ولی ماهی تن دارای گوشت صورتی یا قرمز تیره می باشد و علت این رنگ ، وجود میوگلوبین موجود در بافت آن می باشد.
ماهی هوور بدون چربی است و تمام اسید آمینه های موردنیاز بدن را دارا می باشد. اسیدهای آمینه برای رشد عضلات بسیار موثر هستند. میزان پروتئین آن بسیار بالا است و می توان آن را یک منبع غنی از پروتئین نامید. خانواده ویتامین B و ویتامین D ، روی ، ید ، پتاسیم ، سدیم ، منگنز ، فسفر ، سلنیوم ، از دیگر ویتامین ها و مواد معدنی مفید موجود در این نوع آبزی می باشد.

مواد لازم برای ۳ بسته کنسرو تن
.
فیله ماهی تن ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۵ حبه
روغن زیتون یا مایع ۲ ق.غ
ادویه ها:
برگ بو ۳ عدد
پودر زرد چوبه ½ ق.چ
پرک فلفل قرمز ۱ ق.چ
پودر زنجبیل ۱ ق.م
اورگانو یا آویشن یا رزماری ۱ ق.م
نمک ۲ ق.چ
فلفل سفید یا سیاه ۱ ق.چ

روغن زیتون یا مایع م.ل
شوید خشک
سیر
پرک فلفل
.
آب در حدی که روی ماهی ها را بگیرد .
در صورتی که روی سطح آب کف امد با قاشق بگیرید .
مدت زمان پخت ماهی در آبی که بجوش آمده ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم.
پخت تن در ظروف در آب ۳۰ دقیقه .

زمان استریل ظروف ۱۰ دقیقه در آب در حال جوش .
مدت زمان ماندگاری کنسرو ۳ ماه ولی پیشنهاد میشه در یک هفته مصرف بشه . و در یخچال نگهداری کنید .
بعد از باز کردن ۲ روز ماندگاری دارد .
کنسرو ها را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید .
( اگر مطمئن از سالم بودن در های ظًروف و هوا نکشیدن هستین نگهداری کنید)
برای پلمپ کردن ظروف بعد از جوشیدن در آب بر عکس بگذارید تا کاملا از دما بیوفتد .

منبع: mr.foodx