معمولا آشپزی برعهده کدبانوها و خانم‌های خانه است که با سلیقه و درنهایت عشق و علاقه غذاهای خوشمزه‌ای را برای خانواده تهیه می‌کنند. تقریبا همه خانم‌ها می‌دانند هر غذایی را چطور درست کنند یا مواد غذایی را چگونه طبخ کنند تا درنهایت یک غذای خوشمزه و سالم بپزند.
اما دانستن برخی فوت و فن‌ها و ترفندهای مربوط‌به آشپزی و مواد غذایی موجب می‌شود تا بتوانید خیلی راحتتر و با صرف زمان کمتر آشپزی کنید، درحالی‌که کمتر خسته شده‌اید و آشپزخانه نیز ریخت و پاش نشده است. در ادامه این مطلب با شرح چند ترفند کاربردی برای آشپزی با ما همراه باشید.

۱ـ خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن
همانطور که می‌دانیم خرد کردن پیاز برای همه یک معظل بزرگ است؛ زیرا بدون اینکه اشک‌هایتان جاری شود و یک دل سیر گریه نکنید، نمی‌توانید پیاز را خرد یا رنده کنید. اما با انجام دو ترفند ساده می‌توانید پیاز را بدون سوزش چشم خرد کنید. ترفند اول این است که شعله اجاق گاز را روشن کنید و قابلمه یا ماهی تابه را کنار شعله روشن و زیاد اجاق گاز بگذارید؛ سپس پیاز را در نزدیکی شعله خرد کنید، در این صورت هرگز چشمتان نمی‌سوزد. ترفند دوم این است که پیاز را پوست بگیرید؛ سپس آن را داخل یک کیسه فریزر بگذارید و به مدت نیم ساعت داخل فریزر بگذارید؛ سپس بیرون بیاورید و خرد کنید تا چشم‌هایتان هنگام خرد کردن پیاز نسوزد.

۲ـ شستن کلم بروکلی
احتمالا شنیده‌اید که داخل کلم بروکلی دارای کرم‌های ریزی است و شستن آن دقت بسیار زیادی می‌خواهد که با شسن کاهو، کلم پیچ و سایر سبزیجات کمی متفاوت است. در اینجا سه راهکار آسان و مطمئن برای شستن کلم بروکلی و از بین بردن کرم‌های ریز داخل آن ارائه می‌کنیم. راه حل اول این است که داخل یک کاسه مقداری آب سرد و نمک بریزید؛ سپس کلم بروکلی‌های خرد کرده را داخل آن بگذارید و اجازه بدهید ۱۵ دقیقه بماند و بعد آبکش کنید. راه دوم این است است که داخل یک کاسه آب سرد و کمی سرکه بریزید؛ سپس کلم بروکلی‌های خرد شده را داخل آن بریزید و اجازه بدهید ۱۵ دقیقه بماند؛ سپس آبکشی کنید. راه حل سوم این است که یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید؛ سپس کلم بروکلی‌های خرد شده را داخل آب جوش بریزید و اجازه بدهید ۵ دقیقه بجوشد؛ سپس آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید. با انجام یکی از این سه روش مطمئن باشید که کلم بروکلی شما کاملا شسته و تمیز شده است.

۳ـ  روش شستن خاکشیر و تخم شربتی
در هوای گرم و داغ تابستان هیچ چیز مثل خوردن یک لیوان شربت خنک تخم شربتی یا خاکشیر بیشتر نمی‌چسبد. اما مشکلی که همیشه وجود دارد، شستن تخم شربتی و خاکشیر است؛ زیرا معمولا پر از سنگ‌ریزه هستند و شستن آنها فوت و فن خاص خود را دارد. شما می‌توانید با یک روش ساده خاکشیر و تخم شربتی را بشویید که در اصطلاح به آن ریگ شور کردن می‌گویند. ابتدا تخم شربتی یا خاکشیر را داخل یک کاسه بریزید و آن را خیس کنید. اجازه بدهید نیم ساعت خیس بماند؛ سپس یک کاسه دیگر بردارید و خیلی آرام تخم شربتی یا خاکشیر را همراه با آبی که دارد داخل کاسه دیگر بریزید؛ ولی ته کاسه را بیرون بریزید؛ چون سنگریزه‌ها ته کاسه جمع می‌شوند. دوباره خاکشیر یا تخم شربتی را داخل کاسه قبلی برگردانید و باز هم ته کاسه را که سنگریزه جمع شده است، بیرون بریزید. این روش رفت و برگشتی را سه تا چهار بار انجام بدهید تا جایی که دیگر ته کاسه سنگریزه‌ای نباشد. حالا خاکشیر و تخم شربتی شما تمیز و آماده مصرف است.

۴ـ روش صحیح آبپز کردن تخم مرغ
اگر می‌خواهید تخم مرغ شما در حین آبپز شدن ترک نخورد، ابتدا تخم مرغ را داخل قابلمه بگذارید و آب را تا جایی بریزید که به اندازه دو بند انگشت روی تخم مرغ‌ها را بگیرد. حالا درب قابلمه را ببندید تا آب جوش بیاید؛ سپس درب قابلمه را بردارید و کمی نمک اضافه کنید تا تخم مرغ‌ها هنگام پختن ترک نخورند. بعد از پخت حتما تخم مرغ‌ها را زیر آب سرد بشویید. اگر می‌خواهید تخم مرغ شما کاملا سفت شود، ۸ دقیقه آن را بجوشانید. اگر می‌خواهید تخم مرغ کمی شل‌تر باشد، بین ۶ تا ۷ دقیقه و اگر می‌خواهید تخم مرغ شما عسلی باشد آن را بین ۴ تا ۵ دقیقه بجوشانید.

۵ـ روش اندازه‌گیری حبوبات به ازای هر چند نفر
حتما برای شما هم پیش آمده است که وقتی مهمان دارید و می‌خواهید برای آنها خورش قیمه، قورمه سبزی، آش یا هر غذایی که دارای حبوبات است درست کنید، نمی‌دانید چه اندازه از حبوبات استفاده کنید. برای اینکه کار شما راحت شود، دو روش را برای اندازه‌گیری حبوبات به شما پیشنهاد می‌دهیم. روش اول این است که با قاشق غذاخوری اندازه‌گیری کنید؛ یعنی به ازای هر یک نفر یک قاشق غذاخوری حبوبات بریزید. روش دوم این است که از مشتتان استفاده کنید؛ یعنی به ازای هر یک نفر یک مشت خالی از حبوبات بردارید و با این دو روش خیالتان راحت باشد که دیگر خورش یا غذای شما برای مهمان‌ها کافی است.