کوکوی اشپل مخصوص مردم شمال کشور به خصوص گیلانی‌هاست. آنها این کوکو را با زیتون، زیتون پروده و انواع ترشی سرو می‌کنند.
 کوکوی اشپل از غذاهای گیلان است. در این نوع کوکو از  تخم ماهیان خاویاری ساحل دریای خزرمانند ماهی سفید، خاویارو ماهی کولی استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه کوکوی اِشپل
برای تهیه این کوکو به مواد زیر نیاز داریم:

– اشپل ماهی

– سبزی کوکو (نعنا، برگ سیر، جعفری، شوید) ۱۰۰ گرم

– تخم مرغ ۳ عدد

– سیر ۳ حبه

– پیاز ۱ عدد

– آرد ۱ قاشق سوپ خوری

– آبلیمو ۱ قاشق سوپ خوری (دلخواه) یا زرشک

– نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت کوکوی اِشپل
۱- سبزی کوکو را ساطوری خرد کنید. سیر و پیاز را نیز پوست گرفته و رنده کنید.   

۲- تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بشکنید و با چنگال یا همزن دستی بزنید تا از لختگی خارج شود. سپس سیر، پیاز، ادویه، سبزی و اشپل و آرد و آبلیمو را با هم مخلوط کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. به جای آبلیمو می‌توانید از کمی زرشک نیز استفاده کنید.

۳- سپس مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید تا داغ شود. مواد کوکو را داخل تابه بریزید و حرارت را کم کنید تا کوکو مغز پخت شود. سپس کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد.

این غذا را می‌توانید با نان یا برنج میل کنید.