ترشک آلبالو یکی از انواع ترشکهای میوهای ترش و خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد و شما میتوانید آن را با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید.
ترشکها خوراکیهای ترش و خوشمزهای هستند که در میان کودکان و بهخصوص بزرگسالان بسیار محبوب و پر طرفدارند. ترشکها معمولا از ترکیب چند نوع میوه ترش و شیرین تهیه میشوند و ظاهری بسیار هیجانانگیز و اغوا کننده دارند. ترشکها معمولا به صورت بسته بندی بهداشتی در سوپر مارکتها موجودند و یا به صورت باز و فلهای در مناطق گردشگری به فروش میرسند؛ اما مشخص نیست که مواد به کار رفته در آنها سالم بوده است و یا در روند تهیه آنها نکات بهداشتی رعایت شده است.
شما میتوانید در منزل و با روشی بسیار آسان یک ترشک خوشمزه و هیجان انگیز را برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید و با خیال راحت از خوردن آن لذت ببرید. ترشک آلبالو یکی از انواع این ترشکهای خوشمزه است که با رسیدن فصل آلبالو میتوانید دست به کار تهیه آن شوید؛ پس در ادامه این مطلب با آموزش ترشک آلبالوی سالم و خوشمزه خانگی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشک آلبالو
آلبالو: ۱ کیلو
شکر: ۱ قاشق سوپخوری
آب: ۴ لیوان
نمک: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
آلبالو و خواص شگفتانگیز آن
آلبالو میوه ترش و خوشرنگ فصل تابستان سرشار از ویتامین c و املاح معدنی، سدیم، منیزیم، مس، روی و پتاسیم است. آلبالو دارای آنتی اکسیدان بالایی است و در خونسازی نقش بسیار مهمی برای بدن دارد. این میوه همچنین برای درمان رماتیسم مفید است و از آنجا که قند خون را کاهش میشود، بهترین میوه برای کسانی است که به بیماری دیابت مبتلا هستند. یکی از مهمترین خواص آلبالو کاهش فشار و غلظت خون است. غلظت خون به لخته شدن آن میانجامد که درنهایت احتمال بروز سکتههای قلبی و مغزی را افزایش میدهد. به همین دلیل درمان غلظت خون اهمیت بالایی دارد.
ازجمله علائم افزایش غلظت خون میتوان به کبودی لبها، سرگیجه، خارش پوست، ضعف و خستگی، درد در ناحیه شکم، قرمز شدن صورت، برجستگی رگهای چشمی، درد مفاصل، سر درد و… اشاره کرد. برای تهیه ترشک آلبالو بهتر است از آلبالوی تازه استفاده کنید؛ همچنین میتوانید در فصل تابستان که میوه آلبالو فراروان است، به میزانی که میخواهید این میوه را تهیه کنید و آن را در بستهبندیهای مناسب و کیسههای پلاستیکی یا ظرفهای دربدار در فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه ترشک آلبالو
۱ ـ برای تهیه این ترشک خوشمزه ابتدا آلبالوها را خوب بشویید. بهتر است ترشک آلبالو همراه با هسته باشد؛ زیرا ترشک با هسته خوشمزهتر است و خوردنش هیجان بیشتری دارد.
۲ ـ آلبالوهای شسته را داخل یک قابلمه مناسب بریزید؛ سپس آب را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا آب جوش بیاید.
۳ ـ آلبالو بعد از جوش آمدن کف میکند، حتما کف روی قابلمه را با کفگیر بگیرید؛ سپس شکر و نمک را به آن اضافه کنید. حدود ۲ ساعت زمان بدهید تا آلبالو با شعله کم بجوشد و آبش کشیده شود. توجه داشته باشید که آلبالو باید به غلظت برسد.
۴ ـ بعد از اینکه آلبالو غلیظ شد، اجاق گاز را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا کاملا سرد شود؛ سپس ترشک آلبالوی آماده را داخل کیسه فریزر زیپ دار بریزید و با کف دست صاف کنید و داخل یخچال بگذارید؛ همچنین میتوانید این ترشک را داخل یک ظرف در بسته بریزید. ترشک آلبالو را برای مدت طولانی میتوانید داخل فریزر نگه دارید.