کیک اکلز ( به انگلیسی : Eccles cake ) کیک انگلیسی است که شبیه کلوچه است و داخلش را با کشمش و میوه های خشک پر می کنند و به این دلیل که اولین بار دراکلز لانکشایر تولید شده به این نام شناخته می شود.
روش اول تهیه کیک اکلز
مواد لازم کیک اکلز برای ۸ عدد
کره ۲۵۰ گرم
آرد معمولی۳۵۰ گرم
آب لیمو۱/۲ لیمو
مواد داخل کیک
کره ۲۵ گرم
کشمش ۲۰۰ گرم
پوست لیمو خشک شده ۵۰ گرم
شکر غلیظ شده ( به انگلیسی Muscovado sugar ) 100 گرم
دارچین ۱ قاشق چای خوری
زنجبیل و زیره سبز به میزان لازم
پوست کامل لیمو یا پرتغال ۱ عدد
سفیده تخم مرغ ۱ عدد برای رویه
دستور تهیه کیک اکلز
کره را تکه تکه کنید و در فریزر بگذارید سفت شود.
آرد را با نصف کره در کاسه ریخته و با میکسر بزنید سپس آبلیمو و ۱۰۰ میلی لیتر آب سرد به آرد اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کره جذب آرد شود و خمیری شکل شود.
خمیر را با وردنه با ندازه ۲۰ * ۳۰ باز کنید و از وسط تا کنید و دوباره با وردنه باز کنید.
سه بار این کار را تکرار کنید و سپس اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی میز کار بماند و سپس حداقل نیم ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.
بقیه کره را به همراه کشمش و پوست لیمو خشک روی حرارت بگذارید و وقتی کره ذوب شد از روی حرارت بردارید.
خمیر را به اندازه ۱۲ سانتی متر باز کنید و با کاتر گرد ۸ عدد قالب بزنید و از مواد کشمشی رویش بگذارید.
بقیه خمیر را قالب بزنید و روی خمیرهای قبلی بگذارید و لبه ها رابه هم بپیچانید که موادش بیرون نریزد.
با قلم مو رویشان سفیده تخم مرغ بکشید و به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه در فری که از قبل با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم شده است بپزید تا طلایی شود.
این کیک را میتوانید برای عصرانه همراه با چای و قهوه سرو نمایید.