دلچسب ترین وعده ی سال از نظر من همین وعده ی سبزی پلو با ماهی عیده که میشه کنار خانواده یا دوستان داشته باشی
دوست داشتم سبزی پلو با ماهی امسال رو هم به روش مادر با توضیحات خاصش خودش و هم به یه سبک جدید داخلِ نمک و تنور براتون درست کنم …
خوردن سبزیپلو با ماهی از باورهای قدیمیِ ایرانیهاست و از داستانِ پیدا شدن انگشتر پادشاهی حضرت سلیمان میاد که با بهارِ طبیعت مصادف بوده ! بر اساس این داستان مردم میگن چون حضرت سلیمان انگشترش رو تو شکم ماهی پیدا کرد، پس ما ماهی می خوریم به امید اینکه حقیقت رو بیشتر درک کنیم.
همچنین ایرانیا برنج رو نمادِ برکت و حاصلخیزی، ماهی رو نماد زندگی، ثروت و فراوونی، سبزی رو نماد خرمی و پربرکت بودنِ زندگی میدونستن و معتقد بودن خوردن این غذا باعث میشه تو سالِ جدید زندگیِ پر رزق و روزیتری داشته باشن.
* توضیحات: برای سرخ کردن طبق دستور مادر از ماهی شیر استفاده کردم و برای پخت داخل خمیرِ نمک، از ماهیِ شوریده …
چون تنور من داخلش هیزم هم داره خمیر نمک از دودِ سوختنِ چوب، قدری تیره میشه اما داخل فرهای خونگی، خمیرش در آخر کار هم سفیده و رنگ نمیگیره.
داخل تنور، فرِ خونگی و حتی باربیکیو دربدار هم میشه درستش کرد، بسته به سلیقهی خودت از ۲۵ دقیقه تا ۶۰ دقیقه میتونه در معرض حرارت ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد بمونه.
تو ۲۵، دقیقه ماهی پخته و آبدار درمیاد.
تو ۶۰ دقیقه، ماهی برشته و خشکتر با عطری از هیزم.
در این روش ماهی اصلن شور نمیشه و فقط بخار نمک به داخل گوشتِ ماهی نفوذ میکنه تا مزهی متعادل و دلچسبی از نمک بگیره ! هیچ بوی زهم و طعم بدی داخل ماهی نمیمونه.
حتماً امتحانش کن تا بتونی بهتر متوجه این تجربهی لذیذ بشی
منبع: از صفحه لقمه