سس تاهینی یا طحینی یک از سس های بسیار پر کاربرد و مقوی می باشد که اصالت این سس برای لبنان می باشد. سس تاهینی بر پایه ارده و یا همان خمیر دانه کنجد می باشد شما می توانید برای تهیه انواع غذاها و سالاد استفاده کنید. اما شاید برای شما هم جالب باشد این قدیمی ترین سس می باشد که در ۴۰۰۰ سال پیش به خط میخی نوشته شده است در آن زمان از تاهینی برای تهیه هوموس استفاده می شده است. اما این سس برای افرادی که رژیم دارند و یا ورزشکاران حرفه ای نیز بسیار مناسب است و شما می توانید این سس سالم را جایگزین انواع مایونز ها برای سالادهای خود کنید. سس تاهینی در فروشگاه به صورت آماده وجود دارد ولی قیمت بالایی دارد و چه خوب است شما در خانه با هزینه کمتری این سس را تهیه کنید. امروز در پارسی دی سس تاهینی را به دو روش شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سس تاهینی لبنانی
ارده ۱ پیمانه
نمک دریایی ۱/۲ ق چای خوری
فلفل سیاه ۱/۲ ق چای خوری
آب سرد ۱/۲ پیمانه
آبلیمو ۴ ق سوپ خوری
روغن زیتون ۴ ق سوپ خوری
کمی جعفری و زیره به مقدار لازم
طرز تهیه سس تاهینی با ارده
مرحله اول: مخلوط کردن ارده
ابتدا ارده را به همراه نمک و فلفل سیاه داخل مخلوط کن یا غذا ساز ریخته و دستگاه را روشن کنید تا کاملا مخلوط و یکدست شود.
مرحله دوم: افزودن آب
به تدریج آب سرد را اضافه می کنیم و دستگاه را روشن می کنیم تا یکدست شود سپس در ادامه آبلیمو و روغن زیتون را نیز اضافه می کنیم.
مرحله سوم: تهیه سس تاهینی
در انتها کمی جعفری و زیره نیز اضافه کنید و یک بار دستگاه را روشن کرده تا سس کرمی رنگ شود به همین راحتی سس تاهینی ما حاضر است می توانید داخل شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کنید تا خنک بماند.
نکات کلیدی در تهیه سس تاهینی
افزودن زیره اختیاری می باشد.
این سس به دلیل نداشتن مواد نگهدارنده ماندگاری کمتری دارد پس به مقداری که می خواهید تهیه کنید.
این سس در کنار انواع ساندویج و مرغ و ماهی نیز بسیار مناسب است.
این سس به مدت ۴ روز در یخچال و ۲ هفته در فریزر قابل نگهداری می باشد.
می توانید با افزودن زردچوبه و یا چغندر سس تاهینی را در رنگ های مختلف تهیه کنید.
مقدار نمک و فلفل سیاه به ذائقه شما بستگی دارد می توانید کم و زیاد کنید.