کیک بدون روغن یکی از روش های تهیه یک کیک ساده با پف زیاد برای صبحانه و عصرانه می باشد که شما می توانید به سادگی در خانه تهیه کنید. گاهی وقت ها شاید برای شما پیش بیاید که روغن در دسترس ندارید و یا از خوردن روغن منع هستید ولی می توانید به سادگی یک کیک خوشمزه عصرانه تهیه کنید و به دلخواه با کمی پودر قند و میوه دلخواه تزیین و سرو کنید. کیک بدون روغن و شیر یکی از خوشمزه ترین کیک ها می باشد که طرز تهیه آن را هم در قابلمه و هم در فر به شما یاد خواهیم داد. 

مواد لازم برای تهیه کیک بدون روغن و شیر
آرد ۱ پیمانه معادل ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱ پیمانه معادل ۲۰۰ گرم
خامه صبحانه ۱/۲ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
بیکینگ پودر ۱ ق مربا خوری
وانیل ۱/۳ ق چای خوری
زعفران به مقدار لازم
 
طرز تهیه کیک بدون روغن در قابلمه و فر
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا همه مواد را در دمای محیط قرار دهید. سپس مواد را که می توانید همه به پیمانه یا لیوان دسته دار فرانسوی اندازه گیری کنید و یا با کمک ترازو وزن کنید. فر را با دمای ۱۸۰ روشن کنید تا گرم شود. برای تهیه بدون فر باید قابلمه ی را کمی چرب کنید و برای ۱۵ دقیقه روی شعله پخش کن بگذارید تا حسابی داغ شود.

مرحله دوم: هم زدن تخم مرغ
تخم مرغ، وانیل، شکر و زعفران را داخل یک کاسه ریخته و با دور تند همزن برقی به مدت ۵ دقیقه بزنید تا مواد یکدست و کرمی شکل شود. در ادامه خامه را اضافه کنید و مواد را در حد مخلوط شدند هم بزنید. می توانید از همزن دستی نیز استفاده کنید.

مرحله سوم: تهیه مایه کیک بدون روغن و شیر
در ادامه آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط و سه بار الک کنید تا سبک شود. سپس آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید و با لیسک در یک جهت هم بزنید تا خوب مخلوط شود. یک قالب را به دلخواه کمی چرب کنید و مایه کیک را داخل قالب یا قابلمه مورد نظر بریزید.
 
مرحله چهارم: پخت کیک بدون روغن
قالب را سه بار به سطح بکوبید تا هوا گیری شود. سپس در فر از قبل گرم شده به مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید تا خوب پخت و پف کند. برای پخت در قابلمه نیز باید روی درب قابلمه دمکنی قرار دهید و بگذارید تا کیک برای ۱ ساعت پخته و پف کند. از قالب خارج کنید و به دلخواه تزیین و سرو کنید. نوش جان

نکات کلیدی در تهیه کیک بدون روغن با فر و بدون فر
برای فرهای برقی و توستر دما را باید روی ۱۶۰ تنظیم کنید.
می توانید برای تست پخت کیک از یک خلال دندان استفاده کنید و از مرکز کیک را چک کنید.
به دلخواه می توانید حدود ۸۰ گرم روغن به مایه کیک اضافه کنید.
مقدار افزودن زعفران دلخواه است.