همیشه برام سوال بود که چرا میگن آبگوشت یه غذای اصیل ایرانیه در حالی که گوجه فرنگی و سیب زمینی هر دو وارداتی هستن و همین دو قرن اخیر پاشون به سفره ایرانی باز شده، اما این آبگوشت اراکی شاید جواب سوال من باشه، آبگوشتی که نه گوجه فرنگی و رب گوجه میخواد و نه سیب زمینی، در عوض موادی توش هست که دیگه تقریبا دارن از سفره ایرانی حذف میشن، مثل کشک، نخود، چغندر قند و گل زرد که خیلی جاها بهش میگن گلرنگ
دوگوله دودار یکی از معروفترین غذاهای اراکی هاست، دوگوله به ظرفی سفالی گفته میشده که توی اون آبگوشت درست می کردند و به مرور نام ظرف و نام غذا با هم یکی شده وقتی میگن دوگوله دو دار یعنی آبگوشتی که دوغ داره،
اینجا در منطقه سنجان اراک یکی از بهترین و خوشمزه ترینش رو درست می کنند،
این آبگوشت فقط با گوشت و نخود پخته میشه و بعد آب آن را آرام آرام با کشک داغ مخلوط می کنند و در آخر همراه با روغن داغ نعنا_داغ و گل_زرد هم اضافه می شه، سیب زمینی نداره و در عوض چغندر قند را جدا می پزند و خرد می کنند و در کنار گوشت و نخود سر سفره می گذارند.
پیرمردی که در فیلم چغندرها رو نشون میده و شعر میخونه مرحوم حاج میرزا آخوندی بانی این آبگوشت نذری است
از صفحه «دورنیست»
به پیج اینستاگرامی «بس مارک» بپیوندید