مواد لازم برای تهیه بادمجان پلو و پنیر کبابی
بادمجان (خرد شده)دو عدد
ادویه پلویی یا ادویه مراکشی سه قاشق غذاخوری
پنیر کبابی۲۲۵ گرم
روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
آب سبزیجات۴۵۰ میلی‌لیتر
زعفران به مقدار لازم
پیاز (نازک خرد شده)یک عدد
سیر (له شده)دو حبه
زیره یک قاشق چای‌خوری
برنج۳۰۰ گرم
دانه کنجدیک قاشق چای‌خوری
ماست (برای سرو)به مقدار لازم
طرز تهیه بادمجان پلو و پنیر کبابی
مرحله اول
در مرحله اول از طرز تهیه بادمجان پلو و پنیر کبابی، ابتدا فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سپس بادمجان‌های ریز خرد شده را با یک و یک‌دوم قاشق غذاخوری ادویه مخلوط کنید تا مزه‌دار شوند و سپس این مخلوط رابه مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که کمی طلایی و نرم شوند در فر بگذارید.
مرحله دوم
آب سبزیجات را که می‌تواند ترکیبی از هر سبزیجاتی که مورد علاقه شماست و از قبل تهیه کرده‌اید را با زعفران در ظرفی مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد.
مرحله سوم
در همان زمان که بادمجان‌ها در فر قرار دارند، یک قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه عمیق روی حرارت متوسط ​​رو به بالا بریزید. پیازهای ریز خرد شده را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی و ترد شوند، سرخ کنید. بعد از این که پیازها به میزان کافی سرخ شدند آنها را روی کاغذ آشپزخانه بریزید تا روغن اضافه آن کشیده شود.
مرحله چهارم
در روغن موجود در تابه‌ای که پیازها را سرخ کرده بودید، سیر، زیره و یک قاشق غذاخوری باقی‌مانده از ادویه پلویی را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
مرحله پنجم
بعد از این که سیر خوب سرخ شد، برنج و مخلوط آب سبزیجات و زعفران را که در قابلمه مناسب برای دم کردن بریزید و کلیه موادی را که تفت داده بودید به برنج اضافه کنید و هم بزنید و اجازه بدهید تا آب برنج کشیده شود. بعد از اینکه آب به طور کامل کشیده شد دم‌کنی قابلمه خود را بگذارید تا بادمجان پلوی شما دم بکشد.
مرحله ششم
در همان زمان که پلوی شما دم می‌کشد، پنیر کبابی را ریز خرد کنید. یک‌دوم قاشق غذاخوری روغن باقی‌مانده را در ماهیتابه نچسب بریزید و بگذارید پنیر کبابی به مدت یک تا دو دقیقه سرخ شده و ترد و طلایی شود، سپس آن را برگردانید و یک دقیقه دیگر سرخ کنید. در این مرحله مقداری از ادویه را همراه دانه‌های کنجد روی پنیر کبابی بریزید.
مرحله هفتم
پلو دم کشیده شده را در ظرف سروتان بریزید و پنیر کبابی را روی آن بچینید. بادمجان پلو و پنیر کبابی شما آماده است. نوش جان!
فوت‌وفن‌های تهیه بادمجان پلو و پنیر کبابی
این غذای خوشمزه را می‌توانید در صورت تمایل همراه انواع ماست یا ترشی سرو کنید.
اگر عاشق بادمجان هستید و می‌خواهید دستورالعمل تهیه انواع غذاهای با بادمجان را بدانید به شما توصیه می‌کنیم لازانیا بادمجان، دلمه بادمجان و خوراک بادمجان مراکشی را هم امتحان کنید.
ادویه مراکشی یا همان ادویه راس الحانوت (ras el hanout) که در این غذا استفاده می‌شود، یک ادویه تند و ترکیبی از زنجبیل، گشنیز خشک، دارچین، انواع پودر فلفل و زردچوبه است. اما اگر نمی‌خواهید غذایتان تند باشد می‌توانید ادویه پلویی را جایگزین این ادویه تند مراکشی کنید.
پنیر کبابی موجود در این غذا، علاوه بر این که طعم آن را متفاوت می‌کند سرشار از مواد مغذی است و می‌تواند جایگزین خوبی برای گوشت و به این ترتیب گزینه مناسبی در غذاهای گیاهخواران باشد.
منبع: کتاب کاله