ترشی زرشک را میتوانید با زرشک خشک و زرشک تازه تهیه کنید؛ اگر میخواهید تیزی ترشی زرشک کمتر شود از ترکیب آب زرشک و سرکه برای تهیه این ترشی مفید و خوشمزه استفاده کنید.
زرشک سرشار از آنتی اکسیدان است و با تاثیر مخرب رادیکالهای آزاد در بدن مقابله میکند. ترکیبات موجود در زرشک به عنوان یک آنتی بیوتیک و ضد التهاب قوی عمل میکنند و برای از بین بردن عفوت دستگاه گوارش فوق العاده است.
ترشی زرشک بهترین گزینه برای پاکسازی کبد است به خصوص برای افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند بسیار مفید خواهد بود.
ترشی زرشک را میتوانید با زرشک تازه یا زرشک خشک تهیه کنید، برای درست کردن ترشی زرشک در صورتی که بخواهید طعم ملایمتری داشته باشد میتوانید از ترکیب سرکه سفید و آب زرشک استفاده کنید ولی اگر میخواهید که ترشی شما ظاهر زیباتر و مجلسیتری داشته باشد فقط از سرکه سفید برای تهیه ترشی استفاده کنید. از آنجا که زرشک به تنهایی طعم ترشی دارد میتوانید برای کم شدن تیزی آن متناسب با ذائقه خودتان مقداری شکر و نمک به ترکیب ترشی اضافه نمایید.
تهیه ترشی زرشک نیاز به هیچ ادویهای ندارد ولی از آن جا که طبع زرشک خیلی سرد است و ممکن است با مزاج بلغمی و سوداوی نسازد میتوانید متناسب با ذائقه خودتان از انواع ادویههای گرم مثل فلفل سیاه، گلپر، سیاه دانه، زنجبیل یا دارچین و غیره برای متعادل کردن طبع ترشی زرشک استفاده کنید.
مواد لازم ترشی زرشک تازه
زرشک تازه به میزان لازم
آب و سرکه سفید به میزان لازم
نمک و شکر به میزان لازم
طرز تهیه ترشی زرشک تازه
زرشک تازه را از شاخه جدا کنید و بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافهاش گرفته شود سپس روی دستمال حولهای پهن کنید تا خشک شود.
نیمی از زرشکها را به همراه کمی آب در قابلمه ریخته روی حرارت کم بگذارید و به مدت یک ساعت بجوشانید تا آبشان بیرون بیاید و سپس زرشک را صاف کنید.
به مقدار مساوی آب زرشک را با سرکه مخلوط کنید.
به ازای هر ۱ لیتر از این محلول، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۲ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و دوباره روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و شعله را خاموش کنید تا خنک شود.
نصفه باقی مانده از زرشکهای تازه را در شیشه ریخته و رویش را با این محلول پر کنید و در شیشه را ببندید و به مدت ۲۴ ساعت به حالت وارونه از قسمت در شیشه روی کابینت قرار دهید و سپس شیشه را به یخچال منتقل کنید.
بعد از یک هفته ترشی شما آماده است.
در صورتی که از خوشههای زشک برای تهیه ترشی استفاده کنید دانههای زرشک سالمتر میمانند و ظاهر ترشی شما مجلسیتر و زیباتر خوهد شد.
به جای ترکیب آب زرشک جوشیده و سرکه میتوانید فقط از سرکه استفاده کنید و روی شیشههای زرشک را فقط با سرکه پر کنید.
مواد لازم ترشی زرشک قرمز تازه
زرشک تازه دو پیمانه
گلپر، تخم گشنیز و سیاهدانه روی هم یک و نیم قاشق غذاخوری
فلفل سیاه نیم کوب ۱۵ عدد
نمک نصف قاشق غذاخوری
سیر پنج حبه
سرکه به میزان لازم
طرز تهیه ترشی زرشک قرمز تازه
زرشکها را بشویید و روی پارچه پهن کنید تا خشک شد.
بعد از خشک شدن پاک کنید و از شاخه جدا کنید و لابه لا با مخلوط نمک و ادویهها در شیشه بریزید و رویشان را با سرکه پر کنید.
بعد از ۸ – ۱۰ روز ترشی آماده است.
از هل و دارچین هم میتوانید به جای ادویههای گفته شده در ترکیب ترشی استفاده کنید.
در صورتی که میخواهید تیزی ترشی کمتر شود میتوانید ۱ قاشق غذاخوری شکر به مواد اضافه کنید.
مواد لازم ترشی زرشک خشک
زرشک خشک ۲ و نیم لیوان
آب ۳ لیوان
شکر به مقدار کافی
نمک به مقدار کافی
گلپر به مقدار کافی
سرکه سفید ۱ لیوان
آب زرشک ۱ لیوان
طرز تهیه ترشی زرشک خشک
برای تهیه آب زرشک ۱ لیوان زرشک قرمز را تمیز کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار دهید تا گرد و خاکش گرفته شود سپس آبکش کنید و رویشان آب بگیرید تا کاملا تمیز شوند.
آب اضافه زرشکها که گرفته شد، روی یک پارچه تمیز پهنشان کنید تا کامل خشک شوند.
۱ لیوان زرشک و ۳ لیوان آب را روی حرارت ملایم قرار دهید و نیم ساعت بجوشانید تا حجم آب نصف شود.
حرارت را خاموش کنید و با آبکش آبشان را جدا کنید.
با پشت قاشق زرشکها را بفشارید تا تمام آبشان خارج شود و کناری بگذارید تا کاملا خنک شوند.
بقیه زرشکها را که شستهاید در شیشه بریزید.
شکر، نمک و گلپر را به شیشه اضافه کنید.
سرکه را به مقدار برابر با آب زرشک به شیشه اضافه کنید.
در شیشه را ببندید و ۲۴ ساعت به صورت وارونه روی کابینت قرار دهید و سپس در یخچال بگذارید.