مرغ به نسبت گوشت قرمز قیمت ارزانتری دارد و سریعتر آماده میشود. به همین دلیل هم بهعنوان محبوبترین پروتئین بهشمار میرود. با وجود این اگر مرغ مانده باشد طعم و عطرش را از دست میدهد و اگر به نکات خرید گوشت سالم مرغ دقت نکنید، ممکن است مرغی بخرید که حتی بعد از پخت، بوی بدی بدهد یا طعم نامطلوبی داشته باشد. حتی در برخی موارد، گوشت مرغ فاسد میتواند موجب مسمومیت شود.
بوی طبیعی و تازه گوشت مرغ
مرغ سالم، بوی طبیعی دارد و اگر فاسد باشد بویی مشابه بوی گوگرد میدهد. این بوی نامطبوع به علت اشباع و اجتماع باکتریهای خطرناک روی پوست یا داخل بافت گوشت مرغ بوده و ممکن است به دلیل نگهداشتن مرغ در دمای بالا و نامناسب رخ داده باشد. یک دلیل دیگر هم بستهبندی نادرست و ضعیف مرغ است.
تاریخ انقضای گوشت مرغ
پیش از هر چیز این نکته را در نظر داشته باشید که بهتر است از گوشتهای مرغ بستهبندی شده استفاده کنید تا خیالتان بابت تازه بودن آنها راحتتر باشد. روی بستهبندی این گوشتها، تاریخ انقضا درج شده است. اگر ۷۲ ساعت از زمان ذبح مرغ گذشته بود، از خرید آن صرفنظر کنید.
لزج و لیز بودن پوست مرغ
یکی از مواردی که احتمالا با آن مواجه شدهاید، بافت لزج و لیز روی سطح پوست مرغ است. این موضوع بهدلیل رشد باکتریها در لایه بیرونی مرغ است که باعث میشود سطح آن حالت لیز و لزج پیدا کند. پوست مرغ تازه بستهبندی شده یا مرغی که به صورت فلهای خریداری میکنید، باید یکدست، مرطوب، صاف، بدون تورم، شفاف و بدون خونمردگی باشد.
رنگ گوشت مرغ
یکی دیگر از علائم مرغ فاسد علاوه بر بوی نامطبوع، تیره بودن یا رنگ پریدگی در گوشت مرغ است. از نشانههای مرغ سالم، رنگ صورتی در قسمتهای ران و سفتی و برجسته بودن سینه مرغ است. اگر در بخش عضلات یا سینه مرغ، آثاری از تحلیل گوشت وجود داشت، نشانه فاسد بودن مرغ یا ابتلای آن به بیماریهای عفونی یا انگلی است.
لکههای روی گوشت مرغ
هنگام خرید مرغ منجمد، به این موضوع توجه کنید که مرغ منجمد سالم نباید لکههایی با رنگ سفید گچی تا خاکستری داشته باشد. سوختگی فریزری در مرغ به شکل لکههای سفید یا علائمی است که چربی نیستند. علاوه بر این، چنین لکههایی نسبت به پوست اطراف، زبرتر و برجستهتر هستند.