حلیم از غذاهای مشترک در خاورمیانه است. معمولا مردم  این غذای مقوی و خوشمزه را در وعده صبحانه یا در ایام ماه رمضان برای افطار می‌خورند.پخت حلیم به صبر و حوصله  بسیار زیادی نیاز دارد اما این غذای خوشمزه ارزش آن را دارد که دو ساعت زمان برای پختش صرف کنید.

مواد لازم
  گندم پوست کنده  : ۵۰۰ گرم
 گوشت بوقلمون یا گوسفند  : حدود ۱۰۰ گرم
  پیاز  : یک عدد
  زردچوبه :  به اندازه کافی
  آب : ۸-۱۰ لیوان
  نمک :  نصف قاشق چای‌خوری
  روغن حیوانی یا کره آب شده  :  به مقدار لازم
  شکر و دارچین :به مقدار لازم برای تزیین
 

   طرز تهیه
۱.ابتدا گندم پوست کنده را از شب قبل خیس کنید.۲.گندم خیس شده را با گوشت ،آب ، نمک، کمی زردچوبه ، دارچین و یک پیاز روی حرارت اجاق  بگذارید.۳. وقتی  مواد جوش آمد، شعله  را کم کنید تا آرام آرام بپزد.۴. بعد از حدود یک ساعت که گوشت کاملا پخته شد، گوشت و پیاز را از داخل حلیم بیرون بیاورید و اجازه دهید  گوشت خنک شود.۵. بعد آن را کاملا ریش ریش و با گوشت‌کوب برقی  گوشت را مخلوط کنید.(دقت کنید که در تمام این مدت گندم های در حال پخت را باید مداوم هم بزنید تا ته نگیرد)۶.زمانی که گندم کاملا پوره شد، گوشت را به گندم اضافه  کنید.۷. همراه با کمی نمک، گوشت را به گندم اضافه و با گوشت کوب برقی میکس کنید.۸. حلیم را باید مدام هم بزنید. چون هر لحظه ممکن است ته بگیرد و روی طعم حلیم تاثیر بگذارد.۹. دو قاشق غذا خوری روغن به حلیم اضافه کنید و بازبه  صورت مداوم آن ‌را هم بزنید.  ۱۰.حرارت را ملایم کنید تا هم آب آن تبخیر شود و هم حلیم منسجم‌تر شود. (نباید بگذارید حلیم  کاملا آبش تبخیر شود)۱۱. زمان سرو حلیم، با کره ،دارچین ، شکر و کنجد آن را تزیین ‌کنید.
   نکته:ضافه کردن شیر به حلیم یک فوت آشپزی در دستور پخت آن است. بعد از پختن و جا افتادن مخلوط گندم و گوشت، در حالی که هنوز قابلمه روی حرارت ملایم است می‌توانید به آن مقداری شیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. برای یکدست شدن بعد از اضافه کردن شیر آن را با  مخلوط‌کن هم بزنید تا یک حلیم صاف و یکدست داشته باشید.