یکی دیگه از غذاهای محلی استان گیلان خیار قاتوق یا فسنجون خیار یا شش انداز خیاره که برخلاف اسمش که ممکنه تعجب کنید بشدت خوشمزه میشه.
موادلازم:
خیار درشت رسیده محلی ترجیحا زرد رنگ
پیاز دو عدد
گردوی سابیده۱۵۰ گرم
رب گوجه یک قاشق
رب انار ترش یک قاشق

طرزتهیه:
تو کلیپ کاملا واضحه.فقط یه سری نکات داره که بگم.اول اینکه همین غذارو به شکل های مختلفی میپزن.بعضی ها داخلش چوچاق و گشنیز هم میریزن.
نکته ی بعدی درمورد این غذا،باید بگم که تو گیلان انواع فسنجون پخت میشه؛همین مدل فسنجون رو با بادمجون سرخ کرده درست میکنیم که به شش انداز معروفه،یا لوبیا فسنجون که بجای خیار و بادمجون لوبیا داره😋خلاصه این غذا یکی از غذاهای قدیمی فراموش شدست که من سعی کردم تو این کلیپ آموزشش رو بدم.
طعم خیار سرخ شده تو این غذا شبیه کدو سبز و نزدیک طعم بادمجون شد و اصلا مشخص نیس که خیاره.
به هر حال استان ما گیلان و شهر رشت به عنوان شهر خلاق غذاها تو یونسکو انتخاب شده و بخاطر تنوعی که داریم این لقب روگرفتیم.
بهتون پیشنهاد میدم یک بارم که شده این غذا رو درست کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.

منبع: sahebeh.khoshdel