نان ماه رمضان
مواد لازم
شکر : ۱۴۰ گرم
پودر خمیر مایه فوری : ۱۰ گرم
روغن مایع : ۶ قاشق غذاخوری
شیر : ۱۱۰ میلی لیتر
نمک : ۱ قاشق چایخوری
تخم مرغ : ۳ عدد
ماست : ۴ قاشق غذاخوری
هل : ۱ قاشق مرباخوری
وانیل : ۱ قاشق مرباخوری
آرد : ۵۰۰ الی ۵۵۰ گرم
کره یا مارگارین : ۲۵ گرم
💥اندازه ها برای دوستانی که ترازو در دسترس ندارد:
شکر : دو سوم پیمانه استاندارد معادل دوسوم لیوان دسته دار فرانسوی
شیر : نصف پیمانه «نصف لیوان دسته دار فرانسوی»
آرد : چهار الی پنج پیمانه معادل چهار الی پنج لیوان دسته دار فرانسوی
پودر خمیر مایه فوری : یک پاکت معادل یک قاشق
۱_شیر ولرم ،یک قاشق چایخوری شکر و پودر خمیر مایه را با هم مخلوط کرده ده دقیقه زمان دهید تا از سالم بودن خمیر مایه مطمئن شوید.
۲_ماست ،شکر ،روغن مایع ،پودر هل ،وانیل و تخم مرغ ها را«یک تخم مرغ کامل + سفیده یک تخم مرغ» را به خمیر مایه اضافه کرده هم بزنید .
۳_آرد را اضافه کرده خمیر را هم بزنید ،بعد از اینکه خمیر از حالت آبکی بودن خارج شد کره را اضافه کرده ورز دهید.
۴_آرد را کم کم اضافه کرده و خمیر را حداقل ده دقیقه ورز دهید تا سطح خمیر کاملا صاف شده و خمیر به انگشت تمیزتان نچسبد .
۵_خمیر را بمدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت استراحت دهید تا حجم خمیرتان دو برابر شود.
۶_یک سوم خمیر را جدا کنید و باقیمانده خمیر را باز کرده داخل سینی فر پهن کنید.
۷_یک سوم خمیر را که جدا کرده بودیم باز کرده و روی نان را مطابق ویدئو یا به سلیقه خودتان تریین کنید.
۸_سطح نان را پوشانیده و استراحت دهید تا حجم نان دو برابر شود.
۹_فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی کراد روشن کنید تا خوب گرم شود.
۱۰_نان را با زرده تخم مرغ رومال زده در طبقه وسط فر بگذارید ،دمای فر را روی ۱۸۰ تنظیم کنید.و بمدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بپزید ،تا زمانی که روی نان طللایی شود،در حین پخت به هیچ عنوان در فر را باز نکنید .
اگر بالا و پایین فرتان همزمان روشن نمیشود ابتدا پایین فر را روشن کنید و دو سه دقیقه آخر بالای فر را روشن کنید تا روی نان طللایی شود.
از صفحه مریم کوکینگ