سلام براتون یه کیک آوردم بافتش خیلی عالی و نرم و لطیف ، برای کسایی که شیر و ماست نمی تونند مصرف کنند یا به هر دلیلی نمی تونند استفاده کنند عالیه 😊😍

بدون فر هم براتون درست کردم 😉.

تخم مرغ ۳ عدد

روغن مایع ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)

آب جوش ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)

شکر ۲۱۰ گرم (یک لیوان)

وانیل ۱/۴ ق چ

بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)

آرد سفید ۳۰۰ گرم (۲ لیوان)

پودر کاکائو ۱ ق غ

برای بدون فر اول شعله رو با حرارت ملایم روشن کردم .شعله پخش کن قرار دادم و بعد تابه رو روی شعله پخش کن گذاشتم .دو لا کاغذ روغنی هم انداختم . یک ربع گداشتم بمونه روی حرارت .

توی این مدت رفتم سراغ مواد کیک

تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ ، ۴ دقیقه خوب زدم ، وانیل هم ریختم .روغن مایع رو ریختم و یک دقیقه هم زدم . آب جوش رو کم کم اضافه کردم و مرتبا هم زدم .وقتی آبجوش می ریزیم باید سریع عمل کنیم.

آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کردم و سه بار الک کردم .

میشه کیک رو دو رنگ‌ درست کرد یا تک رنگ . میشه به مواد پودر کاکائو ریخت و حتی زعفران . من دو رنگ کردم .

مواد رو دو قسمت کردم ، به یکی ۱ ق غ پودر کاکائو و به دیگری ۱ ق غ آرد سفید اضافه کردم .

داخل تابه اول از مواد ساده ریختم و بعد از مواد کاکائویی به صورت نامنظم روس ریختم و با سیخ چوبی کمی طرح زدم .

در تابه رو بستم و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه موند که با خلال دندون پخت کیک رو چک می کنیم .

بعد برگردوندم تا کمی رویه هم تغییر رنگ پیدا کنه و حدود ۵ دقیقه موند .

بعد از پخت کاغذ روغنی رو کندم و روی توری قرار دادم تا خنک بشه و به دل خواه برش دادم .

نکات : لاستیک نارنجی دور تابه دو طرفه رو برای پخت کیک حتما بیرون بیارید .

اگر بخواید در فر بپزید قالب به قطر ۲۰ الی ۲۳ مناسب هست ، دمای فر ۱۸۰ درجه حدود ۴۰ دقیقه حتما چک کنید .

منبع: @masoumehrasouli