مشاور وزیر اقتصاد گفت: از آغاز اجرای طرح مدیریت هوشمند یارانه نان تاکنون کمتر از پنج درصد نانوایان از شیوه جدید عرضه نان تخلف کرده‌اند.
 
محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به تخلف برخی نانوایان از شیوه جدید عرضه نان گفت: از آغاز اجرای طرح مدیریت هوشمند یارانه آرد تاکنون کمتر از پنج درصد نانوایان برای آنکه بتوانند از کمک هزینه‌ای که برای عرضه نان در نظر گرفته شده است بهره بیشتری ببرند، از تراکنش کارتخوان‌های هوشمند عرضه نان سوءاستفاده کرده‌اند. 

وی افزود: الگوی تراکنش‌های خرید نان (مبلغ و فواصل تراکنش) از نظر نرم‌افزاری منحصربه‌فرد است و جابه‌جایی در مبلغ و فواصل تراکنش به سرعت و بدون مراجعه به نانوا قابل کشف است و در صورت مشاهده با متخلف برخورد قانونی لازم صورت می‌گیرد.

جلال بیان کرد: اخذ مجوز نانوایی‌ها بر پایه الگویی سنتی و چانه‌زنی است که با اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد موضوعیت خود را از دست می‌دهد یعنی نانوایی که علاقه‌مند به پخت نان است عملکرد آن بر پایه کارتخوان هوشمند ارزیابی می‌شود و هیچ محدودیتی برای تأمین آرد نخواهد داشت اما نانوایی که قصدش تأمین آرد برای عرضه به خارج از شبکه است از نظر اقتصادی این توجیح را از دست می‌دهد بنابراین ما با پدیده‌ای مواجه می‌شویم که می‌توانیم آن را بی‌ارزش شدن مجوزهای نانوایی بدانیم.

مشاور وزیر اقتصاد و دارایی گفت: هم‌اکنون مجوز نانوایی‌ها در بسیاری از استان‌ها با قیمت یک واحد آپارتمان برابری می‌کند که موجب افزایش هزینه‌های تولید نان شده است. در فرآیند هوشمندسازی یارانه نان، موضوع سهمیه آرد به صورت مطلق از بین می‌رود و اختصاص یارانه به آرد نانوایی‌ها صرفا مبتنی بر عملکرد نانوایان و عرضه نان به مردم صورت می‌گیرد و خودبه‌خود هزینه‌ای که در قیمت تمام شده خود را نشان می‌دهد در قالب قیمت مجوز کنار خواهد رفت و هزینه تولید نان کاهش می‌یابد و منجر به افزایش سود نانوا می‌شود.