با ادامه روند نزولی تورم پس از شوک حذف ارز ۴۲۰۰، تورم ماهانه به ۲ درصد کاهش یافت.
 
مرکز آمار با انتشار گزارش تورم مرداد از رسیدن تورم ماهانه (سرعت افزایش قیمت ها طی یک ماه) به ۲ درصد خبر داد که پس از تورم ماهانه ۱۲.۲ درصد خرداد و ۴.۶ درصد تیر، نشان از عبور کامل شاخص قیمت ها از تورم حذف ارز ۴۲۰۰ تومان و رسیدن به پایین ترین سطح رشد قیمت ماهانه در سال ۱۴۰۱ است و به منزله بازگشت مجدد تورم به مسیر نزولی است.

براساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم نقطه به نقطه (مقایسه میانگین قیمت ها در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل) نیز پس از جهش خرداد و تیر در مرداد مجدد نزولی شد و از ۵۴ درصد  به ۵۲.۲ درصد کاهش یافت. با این حال نرخ تورم سالانه (مقایسه میانگین قیمت ها در ۱۲ ماه اخیر به نسبت میانگین قیمت ها در ۱۲ ماه قبل) به روند صعودی خود ادامه داد و از ۴۰.۵ درصد در تیر به ۴۱.۵ درصد در مرداد افزایش یافت. کاهش تورم ماهانه را می توان ناشی از مهار رشد قیمت خوراکی ها دانست. در شرایطی که میانگین قیمت خوراکی ها که طی خرداد ۲۵.۴ درصد و طی تیر ۵.۷ درصد افزایش یافته بود، در مرداد فقط ۱.۴ درصد افزایش یافت که نشان از فروکش کردن تب افزایش قیمت خوراکی ها پس از جهش ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ است. هرچند در این میان تورم نقطه به نقطه خوراکی ها در مرداد امسال نسبت به مرداد سال قبل ۸۱.۲ درصد است که نشان دهنده رشد شدید قیمت خوراکی ها طی یک سال اخیر است.

براساس گزارش مرکز آمار، کمترین افزایش قیمت در گروه های کالا و خدمات به ارتباطات و حمل و نقل اختصاص دارد که طی یک ماه اخیر به ترتیب ۱.۱ و ۱.۲ درصد افزایش قیمت داشته اند. در نقطه مقابل بهداشت و درمان با ۳.۶ درصد افزایش قیمت و هتل و رستوران با ۳ درصد افزایش قیمت، بیشترین رشد قیمت را تجربه کرده اند.