دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ابلاغ بخشنامه کاهش ساعات کار را در کاهش مصرف برق موثر خواند اما گفت که راه صرفهجویی در مصرف برق فرهنگسازی است و با کاهش ساعات کار نباید حقوق کارگران دچار مشکل شود.
هادی ابوی درباره تاثیر کاهش ساعات کار بر فضای کسب و کار اظهار کرد: بخشنامه کاهش ساعت کار که با هدف صرفه جویی در مصرف برق ابلاغ شده بخشنامه خوبی است هرچند که باید از قبل برخی زیرساختها فراهم و اشکالات آن برطرف می شد.
وی افزود: این بخشنامه بخشهای خصوصی را هم شامل شده است و خیلی از کارگران در روزهای اخیر با اجرای بخشنامه دچار مشکل شدهاند.
ابوی ادامه داد: قطعا بخش خصوصی تا آنجا که می تواند باید از ظرفیت و توان خود برای کاهش هزینه ها استفاده کند، از آن طرف وقتی اعلام می کنیم ساعات کار کاهش یابد و کارخانه ها با قطعی برق مواجه می شوند، حق و حقوق کارگران هم کاهش می یابد.
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه با ابلاغ بخشنامه کاهش ساعات کار نباید حقوق و بیمه کارگران دچار مشکل شود، افزود: حقوقی که کارگران دریافت می کنند کفاف زندگی آنها را نمی دهد و به ساعاتی که کارفرما تحت عنوان اضافه کار برای آنها تعریف کرده امید بسته اند ولی وقتی ساعات کار ناخواسته کاهش می یابد و برق کارخانه قطع می شود از حقوق کارگران به نوعی زده می شود و دیگر نمیتوانند شیفت اضافه بمانند و تعطیلی و کاهش ساعات کار بر وضع معیشت آنها تاثیر می گذارد.
این مقام مسئول کارگری درباره الزام بخشنامه به جبران ساعات کاهش یافته در زمانهای دیگر نیز گفت: چنین تصمیماتی در بخشنامه صحیح نیست یعنی ادارات باید در پاییز و زمستان ساعات کار را افزایش دهند و کارمندان ۱۲ ساعت سرکار بمانند تا ساعات کاهش یافته جبران شود؟
وی گفت: ما تنها با وزارت کار همکار نیستیم بلکه با ۱۸ وزارتخانه دیگر هم در ارتباطیم و انتظار داریم نظر تشکلها را در هنگام وضع چنین بخشنامه ها و دستورالعملهایی جویا شوند. در حوزه روابط کار موضوعاتی هست که نیازمند همراهی و نظرخواهی ازتشکلها است ولی متاسفانه به این موضوع توجه نمی شود.
ابوی گفت: در دوران کرونا بخشهای تولیدی تعطیل نبودند چون ممکن بود حقوق و بیمه کارگران دچار مشکل شود ولی در بخشهای کارمندی چنین مشکلی پیش نیامد چون اساسا نوع کار متفاوت بود و در خصوص واریز حق بیمه ها، دولت و کارفرمایان هماهنگ بودند.
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با تاکید بر افزایش ظرفیت تولید برق در کشور، گفت: چاره ای نداریم جز اینکه به سمت تولید برق قدم برداریم، چون اگر بخواهیم یک نیروگاه بزنیم شاید سالها زمان ببرد ولی اگر می خواهیم مصرف برق را بهینه کنیم راهش کاهش ساعات کار نیست بلکه باید فرهنگسازی کنیم و در جاهایی که غیر ضروری است با تغییر برخی قوانین به سمت مصرف انرژی برویم.