کشاورزان یمنی با رقابت شدید انگور و کشمش وارداتی ارزان قیمت، به ویژه از چین، روبرو هستند.
علی جارالله با لباسهای تند و آراسته، در حال عبور از صحنهای است که میتواند صحنهای عالی از یک نقاشی باشد: ردیف به ردیف تاکستانهای سرسبز.
این شهروند یمنی فروشگاهی دارد که انگور و کشمش میفروشد، اما یک مشکل وجود دارد: اینجا یمن است که بیش از هفت سال است که درگیر جنگ بوده است.
گویا این امر تجارت را به اندازه کافی سخت نکرده است، او و سایرین در صنعت خود نیز با رقابت شدید انگور و کشمش وارداتی ارزان قیمت، به ویژه از چین، روبرو هستند.
وی میگوید: بعد از اینکه انگور مستقیماً از مزارع چیده شد، آن را به این مکان میآوریم تا خشک شود، جایی که انگور تبدیل به کشمش میشود. از چیدن تا خشک شدن، این فرآیند ۴۰ تا ۵۰ روز طول میکشد.
علی ادامه داد: به نظر من یکی از راههایی که به مقابله با کشمش چینی کمک میکند، مراقبت از بسته بندی محصول یمنی و نحوه ارائه محصول داخلی است و کشاورزان و کشمش فروشان باید شیوههای سنتی بازاریابی و بسته بندی را کنار بگذارند.
انگور تقریباً یک سوم کل سطح زیر کشت میوه در اینجا را تشکیل میدهد، بنابراین رقابت خارجی قابل توجه است.
جارالله در شهر صنعاء زندگی میکند که تحت کنترل حوثیها است. دولت یمن اخیراً تلاش کرده است تا کشمش وارداتی را محدود کند.
منیر المهباشی مدیر بازاریابی وزارت کشاورزی است. وی میگوید: در مورد تولید داخلی آمار دقیقی وجود ندارد، اما هر سال افزایش مییابد، ما تمام سازوکارها و رویهها را برای بازاریابی برای کالای داخلی اجرا میکنیم و سعی میکنیم به تدریج واردات را کاهش دهیم.