یک کارشناس مالیاتی ضمن بیان جزئیات تفکیک حسابهای شخصی و تجاری، گفت: از این به بعد اگر یک حساب بانکی در یک سال بیش از ۴۵ مورد تراکنش غیرمتعارف داشته باشد، مورد بررسی سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد تا تکلیف مالیات آن مشخص شود.
سیاوش غیبیپور در گفتوگو با ایسنا، درباره فرارهای مالیاتی اظهار کرد: استفاده از کارتخوان توسط صاحبان مشاغل و اصناف الزامی است اما در مواردی دیده میشود که برخی از این قشر، از کارتخوان استفاده نمیکنند و هزینه ارائه خدمات و کالاهای خود را از طریق حساب بانکی شخصیشان دریافت میکنند. برای پیشگیری از این موضوع، سازمان امور مالیاتی با همکاری بانک مرکزی در حال ابلاغ بخشنامهای است تا اگر حساب جاری فردی در طول یک سال بیش از ۴۵ مورد تراکنش یا بستانکاری غیرمتعارف داشته باشد، مشمول بررسی مالیاتی شود.
این کارشناس مالیاتی با بیان این که این اقدام از استفاده حسابهای شخصی برای فرار مالیاتی جلوگیری میکند، افزود: علاوه بر این، حسابهای تجاری و شخصی قرار است تفکیک شوند که در این زمینه، به عنوان مثال بانک مرکزی یا سازمان امور مالیاتی اعلام میکند که شما پنج حساب بانکی دارید و صاحب این حساب باید اعلام کند که کدام یک از این حسابها شخصی یا تجاری (حسابی که به کارتخوان متصل است) است.
وی ادامه داد: پس از این تفکیک، اگر صاحبان این حسابها برای تفکیک حسابهای خود اعلام نکنند هم در صورتی که یک حساب بانکی در یک سال بیش از ۴۵ مورد تراکنش غیرمتعارف داشته باشد، مورد بررسی سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد تا تکلیف مالیات آن مشخص شود.
غیبیپور در ادامه گفت: از سوی دیگر، سازمان امور مالیاتی امکانی فراهم کرده است تا مردم بتوانند فرار مالیاتی را گزارش دهند که با اجرای مجموعه این برنامهها، میزان فرار مالیاتی بسیار کم میشود.