مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی کسب اقتدار غذایی را برنامه اصلی تحول دولت سیزدهم در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: اقتدار غذایی به عنوان نیاز کشور باید در همه بخش‌های سیاست گذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی کشور نهادینه شود.

هوشنگ محمدی  اقتدار غذایی را لازمه تامین اقتدار ملی دانست و بیان کرد: در صورت تحقق هدف متعالی اقتدار غذایی، اشتغال پایدار امنیت غذایی مستمر، سودآوری تولید در بخش کشاورزی و ارزی‌آوری نیز محقق شده و بسیاری از مسائل کشور در دل همین اقتدار غذایی حل خواهد شد.
وی افزود: ایران اسلامی از اقتدار نظامی عبور کرده و با تلاش ۴.۵ میلیون نفر تولید کننده بخش کشاورزی، ۳۰۰ هزار مهندس کشاورزی و ۸۰ هزار نفر خادم تولیدکنندگان در همه زیرمجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی، به مرحله کسب اقتدار غذایی وارد شده است.
مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی، بار اصلی تولید در بخش کشاورزی کشور را بر دوش تولیدکنندگان بخش خصوصی عنوان کرد و ادامه داد: سیاست‌گذاران دولتی، فعالان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، تشکل‌ها و اتحادیه‌ها و فعالان صنایع تبدیلی از جمله پایه‌های کسب این اقتدار غذایی هستند.
وی با اشاره به فراهم بودن همه ظرفیت‌ها و ابزارها برای تحقق اقتدار غذایی در سطح کشور گفت: ۹۶ درصد امور کشاورزی کشور در اختیار بخش خصوص است و چهار درصد باقی‌مانده هم، خادمان این گروه تولید کننده در وزارت جهاد کشاورزی هستند.
محمدی اظهار کرد: ایران بزرگ، ۱۸ میلیون هکتار اراضی زراعی قابل کشت دارد و باید از این ظرفیت وسیع برای کسب اقتدار غذایی و در نهایت تامین امنیت ملی کشور استفاده شود.
وی کم کردن فرایند صدور مجوزهای تولید در بخش صنایع تبدیلی حوزه کشاورزی به ۳۵ روز را از جمله راه‌های کسب و تقویت امنیت غذایی ذکر کرد و با تاکید بر این که سرمایه‌گذار بخش کشاورزی نباید در پشت درها معطل مجوز بماند، افزود: با تلاش جهادی می‌توان فرایند صدور این مجوزها را به کمتر از ۱۵ روز هم کاهش داد.
مدیرکل هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی، تولید بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی و ورود ایران به جمع کشورهای صادر کننده مرغ، تخم مرغ و شیر خشک را از جمله دستاوردهای این بخش در سال‌های اخیر اعلام کرد و ادامه داد: این میزان تولید، نشان دهنده پویایی تولید در بخش کشاورزی کشور است.
وی با اشاره به قرار گرفتن استان اردبیل در ردیف ۱۵ استان برتر تولید کننده محصولات و فرآورده‌های کشاورزی با بیش از چهار میلیون تن محصول گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود، این استان می‌تواند در ردیف پنج استان اول در تولید بخش کشاورزی کشور قرار گیرد.
محمدی، فعالیت بیش از ۱۲۰ هزار تولید کننده در بخش کشاورزی را ظرفیت عظیم اقتصادی در استان اردبیل برشمرد و اضافه کرد: بخش کشاورزی این استان نقش موثری در تولیدات داخلی و تامین نیاز کشور به برخی محصولات دارد.