اصلی ترین قسمت هر رایانه ای مادربرد یا برد مادر آن می باشد، در واقع می توان گفت تمامی قطعات کامپیوتر به طور مستقیم و غیر مستقیم به این قطعه متصل می شوند. برای خرید این قطعه نباید خساست به خرج داد، زیرا اگر مادربرد شما امکان ارتقا در آینده را داشته باشد می توان مقدار زیادی در هزینه ها صرف جویی کرد.
اگر مادربرد شما در آینده امکان ارتقاء پیدا کردن را نداشته باشد، شما مجبور می شوید کل سیستم را تعویض کنید. پس پیشنهاد ما به شما این است که یک مادربرد حرفه ای بخرید تا در آینده فقط با اضافه نمودن یا تعویض یک یا چند قطعه آن را ارتقاء دهید. پس یک بار هزینه کنید و چندین سال از سیستم خود لذت ببرید.
برای خرید مادربرد باید مشخص کنید، که سیستم را برای چه کاری نیاز دارید. برای برنامه نویسی می خواهید، یا بازی، برای کارهایی گرافیکی و ویدئویی می خواهید یا کارهای معمولی مانند جستجو در اینترنت و پخش فیلم و موسیقی در هر حال ما در این مطلب به شما انواع مادربرد را معرفی می کنیم و به شما نکات مهمی را که هنگام خرید مادربرد باید به آن ها توجه داشته باشید را می آموزیم.
مادربرد چیست؟
مادربرد یا برد مادر اصلی ترین قسمت یک کامپیوتر لپ تاپ یا هر وسیله الکترونیکی است. در واقع می توان گفت قطعاتی مانند: Cpu ،فن Cpu، رم، هارد، دی وی دی، گرافیک، کپچر، پاور، رم ریدر و… روی این برد نصب می شوند. هرگونه اختلال در این قطعه ممکن است باعث از کار افتادن کلی یا قسمتی از سیستم شما شود.
مادربرد شامل چه قسمت هایی می شود؟
- کانکتور: کانکتور قسمت هایی هستند که تقریبا شبیه به سوکت مادگی هستند، در قسمت های مختلف مادربرد وجود دارند، کانکتورها محل اتصال پاور انواع فن اسپیکر و… می باشند.
- اسلات رم: محل قرار گیری رم روی مادربرد هستند، هرچه مادربرد شما تعداد اسلات بیشتری داشته باشد دست شما برای بالا بردن ظرفیت رم بالاتر است.
- اسلات های توسعه دهنده: یه اسلات ها برای اضافه کردن کارت گرافیک، کپچر و سایر قطعات به کار می رود برای مثال شما می توانید یک یو اس بی هاب به آن اضافه کرده و تعداد یو اس بی های خود را افزایش دهید، همچنین می توانید دو عدد کارت گرافیک روی آن نصب کنید.
- اتصالات پشتی: شامل ورودی و خروجی های مختلف صدا، خروجی تصویر شامل DVI ، RGB , HDMI و… است. در این قسمت معمولا قسمت LAN برای شبکه کردن و اتصال مستقیم مودم وجود دارد.
- کانکتور پاور Cpu: یک کانکتور ۴ پین می باشد که برای رساندن برق از پاور به سی پی یو روی مادر برد قرار می گیرد، در مادر برد هایی که شامل چند سی پی یو هستند تعداد این کانکتور بیشتر از یک می باشد.
- تراشه ها یا چیپست: تراشه یا چیپست مجموعه ای از قطعات الکترونیکی هستند که وظیفه کنترل و ارتباط بین پردازنده و قطعات بیرونی را برعهده دارند، هنگام انتخاب مادربرد به نوع تراشه دقت کنید که با سی پی یو شما کاملا مچ باشد.
- سوکت قرارگیری Cpu: در روی تمام مادربرد ها یک یا چند سوکت که محل قرارگیری cpu ها است وجود دارد، نوع این سوکت هم نوع سی پی یو را مشخص می کند.
- تعداد SATA: ساتا برای وصل کردن انواع هارد دیسک و سایر لوازمی که دارای خروجی ساتا هستند مانند دی وی دی رام برای وصل شدن به مادر برد نیاز به قسمت ساتا دارند، مادربردی را انتخاب کنید که تعداد بیشتری ساتا داشته باشد.
- باتری بایوس: در تمامی مادربرد ها برای اینکه بفد از قطع شدن برق و… تنظیمات بایوس و ساعت و تقویم ریست نشود نیاز به یک باتری دارد.
- خروجی IDE: این نوع خروجی که معمولا در کامپیوتر های قدیمی به کار می رفت، محل قرار گیری انواع سی دی رام، دی وی دی رام و فلاپی ها است. بهتر است مادر برد شما دارای یک یا چند سوکت IDE باشد.
- کانکتور برق مادربرد: در مادر بردهای مختلف متفاوت است برخی داری کانکتور ۲۰ پین و برخی دارای کانکتور ۲۴ هستند، برخی از مادربرد ها هر دو ورودی را برای استفاده از انواع پاور دارند.
- کانکتور USB: برای وصل کردن انواع رم ریدر و پورت های اضافی روی مادر برد وجود دارد.
- کانکتور صدا: برای اضافه کردن ورودی و خروجی های صدایی که جلوی قاب کیس وجود دارد تعبیه شده اند.
- کانکتور کلیدها: قامل چند کانکتور دو سیم دارای مثبت و منفی می باشد، سیم کلید پاور، ری استارت، چراغ هارد دیسک و … می باشد.
تفاوت مادربرد کیمینگ با مادربرد معمولی:
مادربرد های گیمینگ در مقایسه با مادربردهای معمولی دارای قدرت بیشتری هستند، تقریبا می توان گفت که این مادربردها دارای گرافیک داخلی یا آنبرد هستند، گرافیکهای داخلی آن ها حتی تا ظرفیت ۱ گیگابایت وجود دارد. این مادربرد ها دارای تعداد زیادی اسلات ارتقا، اسلات رم، ساتا و غیره هستند. این مادربرد های برای افرادی که کارهای گرافیکی سنگین، بازی و ویرایش فیلم انجام می دهند مناسب می باشند.
نکات مهمی که موقع خرید مادربرد باید به آن ها توجه کنید:
- نوع استفاده: قبل از هر چیزی باید مشخص کنید که سیستم را برای چه کاری می خواهید، برای کارهای گرافیکی نظیر فتوشاپ، ویرایش فیلم، بازی یا برای استفاده خانگی مانند جستجو در اینترنت و پخش فیلم و موسیقی. اگر برای کارهای سنگین و گرافیکی می خواهید به دنبال خرید مادربردهای گیمینگ بروید. این مادر برد ها از نظر قدرت از مدل های معمولی قوی تر هستند.
- نگاه به آینده: نیم نگاهی هم به آینده داشته باشید، مادربردی را انتخاب کنید که در آینده بتوان به راحتی آن را تقویت کرد. اگر شما یک مادربرد ضعیف انتخاب کنید در آینده نمی توانید آن را ارتقاء دهید و مجبور به تعویض کل سیستم می شوید.
- پشتیبانی از Cpu: برد مادری خریداری کنید که دارای پشتیبانی از نسل های جدید Cpu مانند نسل ۹ به بالا باشد، تا در آینده برای افزایش سرعت آن بتوانید Cpu های جدید رای روی آن نصب کنید.
- تعداد اسلات رم: هرچه تعداد اسلات رم بیشتری داشته باشد، در آینده دست شما برای افزایش میزان رم بازتر است، البته توان مادربرد برای حداکثر استفاده از رم را نیز در نظر بگیرید.
- تعداد اسلات توسعه: هرچه دارای تعداد بیشتری اسلات توسعه باشد دست شما برای ارتقا دادن در آینده بازتر است. برای مثال به راحتی می توانید با نصب چندین کارت گرافیک ظرفیت گرافیک خود را بالا ببرید.
- تعداد SATA: بیشتر لوازم کامپیوتری جدید به وسیله SATA به مادر برد متصل می شوند، مانند هارد دیسک، دی وی دی و… پس مادربردی را انتخاب کنید که دارای تعداد زیادی SATA باشد.
- سوکت ide: اگر قصد نصب کردن قطعات قدیمی روی سیستم جدید خود را دارید توجه داشته باشید که مادربرد شما دارای حداقل یک سوکت Ide باشد این تکنولوژی امروزه جای خود را به ساتا داده است.
- سوکت اتصال پاور: این قسمت در مادربرد های مختلف متفاوت از از نوع ۲۰ پین گرفته به بالا حتما با توجه به پین سوکت مادربرد خود پاور مورد نظر را خریداری کنید.
- نوع DDR: اولین سری مادربردها DDR هستند. به مادربردهای DDR در اصطلاح AGP هم گفته می شود. سری های بعدی با عدد جلوی DDR از هم تفکیک می شوند، برای مثال جدیدترین سری مادربرد ها DDR5 هستند. هرگز از یک سری قدیمی انتظار سیستم امروزی را نباید داشته باشید. رم هر سری فقط به آن سری می خورد مثلا رم DDR2 را نمی توان برای DDR3 استفاده کرد و برعکس.
- قیمت مادربرد: بهتر است برای خرید این قطعه مهم خساست را کنار بگذارید و بیشترین هزینه خود را صرف خرید مادربرد کنید، زیرا اگر در آینده جوابگوی ارتقاء دادن نباشد مجبور می شوید کل سیستم را تعویض نمایید.
- گارانتی: همیشه محصولات شرکتی را خریداری کنید که دارای ضمانت نامه یا گارانتی هستند. هیچ وقت یک شرکت تا از کیفیت محصولات خود مطمئن نباشد آن را ضمانت نمی کند، زیرا هزینه های زیادی برای شرکت به همراه دارد. پس داشتن ضمانت می تواند دلیل بر کیفیت بالای محصول باشد.
باتوجه به نکاتی که گفته شد، می توانید مادربرد مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از ۴۰ نمونه مادربرد ارزان، با کیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت نمایید.
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید
امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید مادربرد در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.