آخرین وضعیت مجلات ایران در پایگاه سای‌مگو

مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی آخرین وضعیت مجلات ایران را در پایگاه سای‌مگو بررسی کرد.

  فاطمه عظیم‌زاده اظهار کرد: پایگاه سای‌مگو ابزاری رایگان برای تجزیه و تحلیل داده‌های اسکوپوس فراهم کرده که امکان مقایسه و مشاهده مدارک علمی کشورها را در شاخص‌های مختلف علم‌سنجی فراهم کرده است. طبق روال هرساله، پایگاه سای‌مگو امسال هم با گذشت پنج‌ماه از سال ۲۰۲۲، جدیدترین شاخص‌های کیفی و کمی مجلات را براساس اطلاعات سال ۲۰۲۱ پایگاه اسکوپوس منتشر کرده است.

وی افزود: ۲۵۸ مجله ایرانی در سال ۲۰۲۱ در پایگاه اسکوپوس نمایه شده‌اند که تعداد مجلات ایرانی نمایه شده در این پایگاه نسبت به سال قبل یعنی ۲۰۲۰، ۱۳ واحد افزایش داشته است. ۱۴ هزار و ۶۸۴ مدرک علمی بین‌المللی ایران که تقریباً ۱۸ درصد از کل مدارک علمی در سال ۲۰۲۱ است نیز توسط این ۲۵۸ مجله منتشر شده‌اند.

دکتر عظیم‌زاده با اشاره به اینکه میانگین شاخص SJR مجلات ایرانی نسبت به سال گذشته به مقدار ۰.۰۴ کاهش داشته است، افزود: البته تعداد مجلات ایرانی در چارک موضوعی اول از ۷ به ۱۰ افزایش داشته است که نشان‌دهنده افزایش کیفی مجلات ایران در سال ۲۰۲۱ است.

رئیس مرکز اطلاعات علمی وضعیت مجلات جهاددانشگاهی در پایگاه سای‌مگو را این‌گونه بیان کرد: براساس پایگاه سای‌مگو مجله Cell Journal ،Journal of Reproduction and Infertility و International Journal of Fertility and Sterility به ترتیب با شاخص SJR ۰.۵۶۳، ۰.۴۹۱ و ۰.۴۶۵ برترین مجلات جهاددانشگاهی هستند. ضمناً در شاخص SJR مجلات Iranian Journal of Breast Diseases و Journal of Information Systems and Telecommunication نسبت به سال گذشته رشد داشته‌اند.

بر این اساس، بهداشت عمومی، محیط زیست و بهداشت حرفه‌ای، پزشکی و آموزش موضوع بیشتر مجلات ایرانی نمایه شده در اسکوپوس هستند.

بر این اساس، International Journal of Health Policy and Management، Civil Engineering Journal (Iran) و Journal of Current Ophthalmology به ترتیب با شاخص SJR ۱,۲۵۱، ۰,۹۸۱ و ۰,۷۶۵ برترین مجلات نمایه شده ایران هستند. مجله International Journal of Health Policy and Management با شاخص SJR ۱.۲۵۱ در رتبه چهارم خاورمیانه قرار گرفته است. این مجله از سال ۲۰۱۴ در پایگاه اسکوپوس نمایه شده و از سال ۲۰۲۰ در چارک رتبه‌بندی موضوعی اول قرار گرفته است.

در بین مجلات برتر ایران، مجله Civil Engineering Journal (Iran) بیشترین جهش را نسبت به سال قبل داشته است. این مجله در سال گذشته شاخص SJR نداشته ولی امسال با مقدار ۰.۹۸۱، به رتبه دوم ایران رسیده است.

بنابر اعلام روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی SID، دکتر عظیم‌زاده همچنین درخصوص وضعیت علم ایران در جهان و خاورمیانه در پایگاه سای‌مگو افزود: ایران با انتشار ۷۷ هزار و ۳۴۶ مدرک علمی در سال ۲۰۲۱، در جایگاه پانزدهم جهان و اول خاورمیانه قرار گرفته است. رتبه جهانی ایران نسبت به سال گذشته تغییری نداشته، اما تعداد مدارک علمی آن نسبت به سال گذشته ۵ هزار و ۴۵۲ واحد افزایش داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Support

سوالات و پشتیبانی

تماس با ما