پژوهشگران بر این باورند که حسگرهای تشخیص نور و اندازه (lidar) در تلفن های هوشمند آینده می توانند جایگزین تجهیزات آزمایشگاهی در برنامه های کاربردی بهداشت و ایمنی مواد غذایی شوند.
محققان دانشگاه واشنگتن بر این باورند که حسگرهای تشخیص نور و اندازه می تواند ویژگی های سیال را تعیین کرده و شما را از استفاده از تجهیزات گران قیمت آزمایشگاهی در امان بدارد. محققان همچنین می گویند که میزان مایع مورد نیاز برای تست توسط حسگرهای تشخیص نور و اندازه در گوشی های هوشمند به طور قابل توجهی کمتر از میزان لازم در یک آزمایشگاه پزشکی است.
به گفته پژوهشگران، یکی از کاربردهای این حسگرها، آزمایش خون است. محققان همچنین دریافتند که این حسگرها حتی می توانند برای تعیین میزان چربی شیر و خواص آن و یا حتی تشخیص تقلبی بودن آن استفاده شده و یا یک مایع خاص را از بین ده نمونه شناسایی کنند.
به گزارش سیناپرس، به طور معمول اندازه گیری مایع برای مواردی مانند تشخیص غلظت خون با استفاده از سیگنال های رادیویی انجام می شود که تفاوت فاز و دامنه را بر اساس فاکتور لخته شدن نشان می دهد. این آزمایش خاص به یک رگ پر از خون تا عمق تقریباً یک اینچ نیاز دارد و بیمارانی که نیاز به اندازه گیری انعقاد خون دارند باید به طور منظم آن را انجام دهند.
درک اینکه محققان چگونه حسگرهای گوشی های هوشمند را برای آزمایشات خود تغییر کاربری دادند، به معنای درک اصول اولیه نحوه عملکرد این حسگرهای نوری است.به گزارش سیناپرس، حسگرهای تشخیص نور و اندازه تلفن برای اندازه گیری فاصله تا اجسام مختلف، پالس های نوری را شلیک می کند تا به دستگاه کمک کند عکسهای بهتری بگیرد.
لکه های لیزر در مایعات توسط هر ذره ای بزرگتر از طول موج لیزر، یعنی حدود ۸۰۰ نانومتر، تحت تأثیر قرار می گیرند. وقتی آن ذرات حرکت می کنند، الگوی لکه تغییر می کند و دوربین تلفن می تواند آن را برای تجزیه و تحلیل توسط نرم افزار ثبت کند.
اینجا جایی است که علم، گوشی تلفن شما را به یک آزمایشگاه تبدیل می کند. بر اساس حرکت براونی، ذرات در یک مایع بر اساس غلظت مایع حرکت متفاوتی دارند. با داشتن این دانش، محققان توانستند با مشاهده تفاوت زمانی لکه لیزر، اندازه گیری حدودی غلظت را بدست آورند.
به گفته محققان، این کشف به پژوهشگران اجازه می دهد بین خون منعقد شده و خون بدون انعقاد تنها با آزمایش یک قطره تمایز قائل شوند و حتی می توانند بین انواع مختلف شیر و اینکه آیا شیر تقلبی است یا خیر، با میزان ۹۱.۵ درصد دقت متوسط، تمایز قائل شوند.
به گزارش سیناپرس، علاوه بر شیر و خون، محققان به کاربردهای دیگری از تصویربرداری لکه ای لیزری که می توان با گوشی هوشمند آزمایش کرد، اشاره می کنند که شامل ارزیابی زخم سوختگی، پایش خال مادرزادی، ردیابی جریان خون در شبکیه چشم، و کاربردهای غیرپزشکی مانند آنالیز میکروپلاستیکها و غیره می شود.