معاون پژوهشی پژوهشگاه فناوریهای نوین علومزیستی جهاد دانشگاهی (ابنسینا) در تشریح دستاوردهای این پژوهشگاه طی سال گذشته اظهار داشت: تولد اولین گوساله گاومیش با فناوری تولید آزمایشگاهی جنین دامهای سنگین مزرعهای و دستیابی به دانشفنی زخمپوش پودری از دستاوردهای محققان پژوهشگاه در سال گذشته است.
از پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابنسینا، دکتر رامین قهرمانزاده، درباره دستاوردهای پژوهشی این مجموعه در سال گذشته گفت: از مهمترین دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه ابنسینا میتوان به تولد اولین گوساله گاومیش با نام «یاقوت» با فناوری تولید آزمایشگاهی جنین دامهای سنگین مزرعهای اشاره کرد.
وی افزود: در این طرح، حدود ۴۰ رأس گاومیش ایتالیایی خریداری، به روش سونوگرافیک تخمکهای آنها استحصال و در شرایط آزمایشگاهی تلقیح و به گیرنده انتقال داده شد. در سال گذشته، یاقوت که نخستین گوساله حاصل از این فناوری در کشور است، متولد شد که نویدبخش افزایش سرعت تکثیر گاومیشهای با نژاد برتر است.
تکثیر و پرورش گاومیشهای دارای نژاد ممتاز در مسأله امنیت غذایی کشور مهم است. زیرا شیر گاومیش به خاطر کیفیت و میزان پروتئین و چربی، در صنایع غذایی مانند بستنی سازی و تولید پنیر پیتزا کاربرد گسترده دارد. همچنین با توجه به مقاومت بالای این دام و کم هزینه بودن جیره غذایی آن نسبت به جیره غذایی گاو، پرورش این دام در خودکفایی صنایع دامی و غذایی کشور جایگاهی ویژه دارد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ابنسینا با اشاره به دیگر دستاورد پژوهشی این پژوهشگاه بیان کرد: دسترسی به دانش فنی زخم پوش پودری آلترازیل از دیگر دستاوردهای پژوهشی این مجموعه است. این زخم پوش پرمصرف در انحصار یک شرکت آمریکایی قرار دارد که در سال های گذشته کمیاب شد و قیمت آن به شدت افزایش یافت. محققان این پژوهشگاه با بررسی این محصول موفق به تولید آزمایشگاهی آن شدهاند و پس از بررسیهای فیزیکی، شیمیایی و زیستی آن مشخص شد نمونه تولیدی کاملاً مشابه نمونه خارجی است و این مرکز در حال گذراندن مراحل اخذ مجوزهای مربوطه به منظور تولید این نوع زخمپوش است.
دکتر قهرمانزاده در پایان به حضور پژوهشگران پژوهشگاه ابنسینا در جمع پژوهشگران برگزیده کشور اشاره کرد و گفت: دکتر محمود جدی تهرانی، عضو هیئت علمی و مدیر گروه پژوهشی هیبریدومای پژوهشگاه ابنسینا از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان پژوهشگر برتر برگزیده شدند که نشاندهنده جایگاه ممتاز محققان این مجموعه در عرصهی پژوهش و فناوری کشور است.