محققان در مطالعه جدیدی با بررسی الگوی خواب هفت گرگ و مقایسه آن با دادههای الگوی خواب سگها در مورد چگونگی اهلی کردن آنها در زمان خواب تحقیقاتی را انجام داده و به نتایج جالبی دست یافتهاند.
در این مطالعه، هفت گرگ که از کودکی در میان انسانها بزرگ شده و اهلی شده بودند، توسط نگهبان به خواب طبیعی میروند. این گرگها تهدید یا خطری برای انسان ندارند.
سپس محققان با دستگاه «الکتروانسفالوگرام» یا «EEG» فعالیت مغز آنها را حین چرت زدن بررسی میکنند.
«آنا بالیت» از گروه تحقیقاتی رفتارشناسی «MTA-ELTE» در مجارستان گفت: «اگرچه مطالعات مقایسهای سگ و گرگ پیش از این در چند زمینه تحقیقاتی مانند مطالعات رفتاری و ژنتیکی انجام شده است، اما فرآیندهای عصبی آنها به خصوص در هنگام خواب برای ما ناشناخته است. ما با موفقیت مراحل خواب اعم از خواب سبک، خواب عمیق و REM را که قبلا در سگها مطالعه شده بود در گرگها مطالعه کردیم.»
محققان نتایج بدست آمده از مطالعه خواب گرگها را نتایج مطالعه خواب سگها مقایسه کردند. آنها دریافتند شباهتهای زیادی میان این دو دسته وجود دارد: سگها و گرگها سیکلهای مشابهی را در مراحل مختلف خواب میگذرانند، درحالیکه حیوانات مسن هر دو گونه فعالیت مغزی آهستهتری دارند، خواب کم عمقتری نسبت به گونههای جوان دارند.
اما تفاوتهایی نیز وجود دارد: مرحله REM در گرگها طولانیتر است. این مرحله در انسان با رویا دیدن مرتبط است. دانشمندان دریافتند هرچه حیوان پیرتر باشد، مرحله REM آن طولانیتر است.
میزان REM با اثرات مختلفی مانند رشد عصبی، استرس، اهلی شدن و تثبیت حافظه مرتبط است.
دانشمندان به کمک این مطالعات میتوانند روشهای مختلف اهلی کردن گرگها و سگها در حین خواب را بررسی کنند. این اولین بار است که عادات خواب گرگها مورد مطالعه قرار میگیرد.
با توجه به اینکه تعداد گرگهای مورد آزمایش کم بوده است، در این مرحله نمیتوان نتیجهگیری گستردهای داشت اما این نقطه شروع جالبی برای مطالعات آینده است.