ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد روی زمین از شرکت‌هایی که تاسیس کرده یا اداره می‌کند، تحت عنوان «بشردوستانه» یاد کرده است، زیرا به عقیده او این شرکت‌ها مانند تسلا و اسپیس‌ایکس به دنبال بهبود آینده بشریت هستند.

ماسک در مصاحبه ویدیویی که اخیرا با «کریس اندرسون»، رئیس TED داشت، در پاسخ به سوال او در مورد بشردوستی میلیاردرها توضیح می‌دهد:

«اگر به جای درک یک خاصیت، به واقعیت آن اهمیت می‌دهید، انسان دوستی می‌تواند بسیار دشوار شود. اسپیس‌ایکس، تسلا، نیورالینک و شرکت بورینگ می‌توانند انسان‌دوستانه باشند. اگر می‌گویید انسان دوستی عشق به انسانیت است، آن‌ها انسان‌دوستانه هستند.»
خدمات بشردوستانه شرکت‌های ایلان ماسک
  
ماسک در ادامه به عنوان دلایل خود توضیح می‌دهد که تسلا، غول سازنده خودرهای برقی در حال «شتاب بخشیدن به انرژی پایدار» است و شرکت اکتشاف فضایی او یعنی اسپیس ایکس به دنبال تضمین بقا طولانی مدت بشریت است.

در همین حال، شرکت نورالینک که در زمینه فناوری عصبی فعالیت دارد، در تلاش است تا «با هوش مصنوعی به حل آسیب‌های مغزی و خطرات وجود کمک کند» و شرکت حفر تونل بورینگ کمپانی، روی مسئله ترافیک کار می‌کند که مشکل بسیاری از انسان‌ها محسوب می‌شود.


با این حال، برداشت ماسک از کارهای بشردوستانه کمی نامتعارف است. در فرهنگ لغت آنلاین مریام-وبستر، از بشردوستی به عنوان «خیرخواهی به دیگر اعضای نسل بشر» یا به طور دقیق‌تر، «تلاش فعال برای ارتقای رفاه انسان» یاد شده است.

اقدامات بشردوستانه ایلان ماسک
  
سال گذشته، مدیر برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد (WFP) ادعا کرده بود میلیاردرهایی مانند ماسک با کمک‌های مالی می‌توانند مشکل فقر جهانی را برطرف کنند و ماسک او را به چالش کشید و گفت اگر سازمان ملل ثابت کند ۶ میلیارد دلار، گرسنگی جهانی را رفع می‌کند، سهام تسلا را می‎فروشد و این کار را انجام می‌دهد.

با این حال، براساس مستندات کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ماه‌ها قبل مشخص شد که ماسک بیش از ۵ میلیون سهام تسلا را به یک موسسه خیریه اهدا کرده است.