با وجود درخشندگی ماه و روشن بودن آسمان، بارش شهابی برساوُشی سال ۲۰۲۲، مردمی که برای تماشای این بارش به آسمان خیره شده بودند را به وجد آورد.
به نقل از اسپیس، بارش شهابی برساوُشی(Perseid) سال ۲۰۲۲ در روز جمعه و شنبه به اوج خود رسید و در حالی که درخشش ماه میتوانست بهترین بخش نمایش “ستارههای در حال گذر” را پنهان کند، اما این به معنای در تاریکی ماندن مشتاقان رصد ستارهها نبود.
تماشاگران ستارگان در سراسر جهان تصاویر خیره کنندهای از بارش شهابی برساوشی در حالی که در شبانه روز جمعه و شنبه(۱۲ تا ۱۳ اوت) به اوج خود رسید، ثبت کردند و این عکسها را به اشتراک گذاشتهاند. برخی از رصدگران به اشتراک تصاویر خود در توییتر پرداختهاند، در حالی که سایر عکاسان نجومی عکسهای خیره کنندهای برای شرکت رسانهای گتی ایمجز(Getty Images) ثبت کردهاند.
مری مک اینتایر(Mary McIntyre) از آکسفوردشایر(Oxfordshire) در بریتانیا، در توضیح عکسی در توییتر خود نوشت: گلوله آتشین برساوشی که من دیشب در آکسفوردشایر دیدم. او افزود که عکسهای بارش شهابی را با دوربین شهابسنگی ثبت کرده است. این دوربینها به طور خودکار تصاویری از آسمان ثبت میکنند.
بارش شهابی برساوشی به طور معمول یکی از بهترین نمایشهای شهابسنگی در سال است. اما امسال اوج بارش شهابی تنها یک روز پس از ابَرماه رخ داد. از آنجایی که تاریک بودن آسمان برای رصد شهابها ضروری است، نور مهتاب میتواند چشم انداز یک ستارهنگر را مختل کند.
وو ژنگی(Wu Zhengie)، عکاس نجومی، توانست تصاویر خیره کنندهای از بارش شهابی را در مغولستان و ولایت خودمختار دیگینگ تبت در چین ثبت کند. این تصاویر شهابهای درخشان را بر فراز منظرهای خیره کننده نشان میدهند.
عکاس دیگری به نام ویسل آلتون (Veysel Altun)، موفق شد گذری از شهابهای برساوشی را بر فراز یک اردوگاه در سامسون، ترکیه ثبت کند.
ارسین ارتوک(Ercin Ertuk) نیز تصویری از یک شهابسنگ که بر فراز درختان از آسمان آنکارا در ترکیه گذر میکرد، ثبت کرد.
افراد بیشتر دیگری از علاقهمندان نیز موفق شدند تصاویری از بارش شهابسنگی با دوربینهای خود یا دوربینهای شهاب سنگی ثبت کنند. این دوربینها به طور مداوم آسمان را رصد میکنند تا تصاویری از این گلولههای آتشین جمعآوری کنند. در ادامه نگاهی به برخی از مواردی که در توییتر به اشتراک گذاشته شدهاند میاندازیم.
بارش شهابی برساوشی سالانه اواسط ماه اوت زمانی که زمین از میان توده ذرات به جا مانده از دنباله دنبالهدار سوئیفت-تاتل(Swift–Tuttle) عبور میکند، رخ میدهد. هنگامی که ذرات به جا مانده از دنبالهدار به جو زمین برخورد میکنند، میتوانند خطوط درخشانی را به عنوان به شکل رگههایی در سراسر آسمان ایجاد کنند.
بارش شهابی بزرگ بعدی در سال ۲۰۲۲، بارش شهابی جباری(Orionid) در ماه اکتبر خواهد بود. این بارش در روزهای ۲۰ و ۲۱ اکتبر(۲۸ و ۲۹ مهر) به اوج خود میرسد، اما دوره فعالیت آن از ۲۶ سپتامبر تا ۲۲ نوامبر(چهارم مهر تا یکم آذر) ادامه دارد. این بارش ناشی از گذر زمین از میان بقایای دنبالهدار هالی است.