دهانه «هرشل» روی قمر «میماس» سیاره زحل، یکی از بزرگترین دهانههای برخوردی در منظومه شمسی به شمار میرود و سوژه تصویر امروز ناسا است.
میماس قمر ۴۰۰ کیلومتری زحل است که دهانهای به بزرگی ۱۳۰ کیلومتر روی سطح خود دارد. این دهانه که به «هرشل» (Herschel crater) معروف است، یکی از بزرگترین دهانههای برخوردی در منظومه شمسی به شمار میرود و سوژه تصویر امروز ناسا است.
این تصویر با ابزار علمی فضاپیمای کاسینی ثبت شده که در سال ۲۰۱۰ میلادی/۱۳۸۹ خورشیدی در گذری از نزدیکی این قمر داشت. کاسینی در این گذر فقط ۱۰ هزار کیلومتر از میماس (Mimas) فاصله داشت و رکوردی در این زمینه کسب کرد.
در تصویر امروز ناسا چه میبینیم؟
رنگهایی که در تصویر میبینید، کاذب است؛ به این معنی که کاسینی چند تصویر در طول موجهای مختلف از این قمر ثبت کرده و تیم مرکز کنترل ماموریت با پردازش آنها در نهایت به چنین تصویر و رنگهایی رسیدند.
اگر به رنگ دهانه هرشل دقت کنید، متوجه کمی تفاوت با پستی و بلندیهای اطراف آن میشوید. منجمان احتمال میدهند که این تفاوت رنگ میتواند به علت تفاوت ترکیبات شیمیایی بستر هرشل با دهانههای اطراف باشد که تاریخ شکلگیری میماس را نیز نشان میدهد.
البته باید گفت چنین برخوردی که دهانه ۱۳۰ کیلومتری هرشل را در میماس به وجود آورده است، میتوانست این قمر زحل را به کلی نابود کند و از بین ببرد.
اگر این مطلب را دوست داشتید، آن را با دوستانتان در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.