تیمی از متخصصان تغذیه استرالیایی موفق به تولید گل کلم های رنگی شده اند که از نظر خوراکی سالم بوده و می تواند افراد مختلف و به ویژه کودکان را به مصرف بیشتر سبزیجات و غذاهای سالم تشویق کند.
تیمی از متخصصین ژنتیکی گیاهی در ملبورن استرالیا موفق به تولید نوعی گل کلم بنفش رنگ شده اند. جان سعید مدیر اجرایی این پروژه معتقد است که مصرف کنندگان می خواهند مواد غذایی متفاوتی را امتحان کرده و استفاده از رنگ های مختلف در محصولات غذایی، مشتریان بیشتری را به خود جذب می کند.
سیمون آستین، متخصص تغذیه، در این رابطه گفت که خوردن سبزیجات رنگی مختلف، میزان مواد مغذی را که بدن انسان می تواند جذب کند، افزایش می دهد. هر رنگی در سبزیجات، به ویژه بنفش و سبز تیره نشان می دهد که آنتی اکسیدان های زیادی در آنها وجود دارد و آنتی اکسیدان ها به طور ویژه برای ما مفید هستند.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که می توانند از آسیب سلولی ناشی از پردازش غذا و واکنش بدن به محیط جلوگیری کرده یا آن را کاهش دهند. بسیاری از بیماری ها و شرایط مزمن، مانند دیابت یا بیماری های قلبی، اغلب با این التهاب موجود در بدن ما در طولانی مدت مرتبط هستند.
هزاران نوع آنتی اکسیدان مختلف در میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف یافت می شود که نقش مهمس در شلامت انسان دارند. از سوی دیگر باید توجه داشت که ما ابتدا با چشمان خود غذا می خوریم و اکثر مردم به اندازه کافی سبزیجات نمی خورند. در این میان اگر بتوانیم سبزیجات را برای مصرف کنندگان جذاب جلوه دهیم، احتمال اینکه بیشتر از آنها بخوریم بسیار بیشتر است و این برای همه خوب است.
جان سعید نیز در این رابطه می گوید: موفقیت گل کلم های بنفش ما را تشویق کرد تا آزمایشهایی برای تولید انواع سبز و نارنجی این محصول شروع کنیم.
وی در توضیح ایجاد رنگ بنفش در این محصول گفت: آنتوسیانین ها (رنگدانه های واکوئلی محلول در آب) هستند که سال هاست به طور سنتی در سبزیجات بوده اند. ما در مطالعات خود این ژن رنگی را از محصولات مشابه جدا کرده و این روش صد درصد بر مبنای ژنتیک صورت می گیرد. گل کلم نارنجی نیز قرار است از ژن های رنگ دهنده هویج استفاده کرده و رنگ سبز هم بر مبنای کلم بروکلی ساخته می شود.
داشتن سفره غذای رنگارنگ همچنین می تواند کودکان را تشویق کند تا در رژیم غذایی خود ماجراجوتر باشند.